Δημοσκοπήσεις, Εκλογές 2014: τι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ πριν την κάλπη

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές 2014 λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες; Ποιος προηγείται στα γκάλοπ;

Πέραν από τις εγχώριες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές 2014, διενεργούν γκάλοπ για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι.

Μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Eurodebate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -όπως αναφέρουν οι Ευρωπαίοι- κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και να ενισχύσει τα ποσοστά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έτσι, λίγο πριν τις Εκλογές 2014, αυτό επιβεβαιώνει και το Electio 2014, μια εφαρμογή της ΕΕ που συγκεντρώνει και αναλύει τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στις ευρωπαϊκές χώρες.

Αναλυτικά, οι έδρες, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις των Ευρωπαίων για τις Εκλογές 2014 είναι:
εδρες

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP): 217 (216)

Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D): 201 (205)

Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (Alde): 59 (63)

Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (Ευρωπαϊκή Αριστερά), (GUE-NGL): 53 (49)

Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR): 42 (39)

Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας (EFD): 40 (39)

Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA): 44 (41)

Κόμματα της ακροδεξιάς αλλά και ανένταχτοι (NI): 95 (99)

Σημειώνεται, πως με βάση τη δημοσκόπηση για τις Εκλογές 2014, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP), η Δεξιά του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δηλαδή (αλλά και της ΝΔ), καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 217 έδρες. Στη δεύτερη θέση με 201 έδρες έρχεται η Κεντροαριστερά των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς, που στην Ελλάδα εκφράζεται μέσω της «Ελιάς» και της «ΔΗΜΑΡ».

Τρίτη δύναμη υπολογίζεται πως θα είναι η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (Alde) του Γκι Φερχοφσταντ («Δράση») με 59 έδρες, αν και έχει χάσει έδαφος σε σχέση με την τέταρτη, Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE-NGL) του Αλέξη Τσίπρα, που πλέον βρίσκεται στις 53 έδρες.

Διαβάστε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.