Δημοσκόπηση Pulse RC, Ευρωεκλογές 2014: ποιο κόμμα οδηγεί την κούρσα, ποιον ευνοεί η πόλωση

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse RC για τις ευρωεκλογές 2014; Ποιο κόμμα οδηγεί την κούρσα;

Μικρή μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές 2014, κατά 0,5%, δείχνει το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.

Διαπιστώνεται ακόμη μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, καθώς η συνολική εικόνα επιστρέφει στα δεδομένα του πρώτου κύματος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse RC για τις ευρωεκλογές 2014.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) όσο και η Ν.Δ. (+1%) εμφανίζουν άνοδο στην Πρόθεση Ψήφου συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr την Πέμπτη 8 Μαΐου επιβεβαιώνοντας ότι η πόλωση αποδίδει κάποιους… καρπούς. Η μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% και η επιστροφή της διαφοράς στο επίπεδο της 5ης Μαΐου δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα.

● Οριακά αυξημένοι, κατά 0,5%, εμφανίζονται ακόμη η Ελιά, το Ποτάμι και το Άλλο Κόμμα.

● Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ.

● Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το Λευκό / Αποχή, ενώ μειωμένοι κατά 1% είναι οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. (+1%) μειώνει κατά 0,5% τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) συγκριτικά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου.

● Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά και το Ποτάμι.

● Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ.

● Μείωση κατά (0,5%) καταγράφουν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και οι Αναποφάσιστοι, ενώ το Άλλο Κόμμα πέφτει κατά 1%.

Η διακύμανση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Εξέλιξη της Πρόθεσης Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων επιστρέφει στο 1,5% του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για τις ευρωεκλογές 2014. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία συνεχίζει τη βαθμιαία κάθοδό της, έχει φτάσει να συγκλίνει στο διάγραμμα με την Ελιά, η οποία εμφανίζει σταδιακή άνοδο. Το Ποτάμι δείχνει να φρενάρει την κάθοδό του, το ΚΚΕ δείχνει να σταθεροποιείται, οι ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένουν σταθεροί και η ΔΗΜΑΡ πέφτει κάτω από το 3% πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου.

Αύξηση της διαφοράς του κατά 2% από τον Αλέξη Τσίπρα καταγράφει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για τον Καταλληλότερο για Πρωθυπουργό. Καθώς όμως ο Σαμαράς παραμένει σταθερός στο 32% σε όλη τη διάρκεια της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για τις ευρωεκλογές 2014, τα μικρά σκαμπανεβάσματα του Τσίπρα είναι αυτά που διαμορφώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα και τη διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Επίσης οριακές οι μεταβολές για τον πάντα προπορευόμενο… Κανένα.

Μείωση κατά 3% της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης καταγράφεται στο σχετικό ερώτημα, καθώς η Ν.Δ. μειώνει στο 6% (από 9%) την απόστασή της από το προπορευόμενο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 45%, η Ν.Δ. «τσιμπάει» από τη μείωση των δεικτών Άλλο και Δεν Απαντώ.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις ευρωεκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

1 Σχόλιο

  1. Καλά… ας κάνουν λίγο την αναγωγή με 70% συσπείρωση…

    Η ιστορία των ευρωεκλογών δείχνει ότι η πόλωση δεν είναι μεγάλη.Ανάλογα, ιστορικά το κυβερνών κόμμα -ότι και να κάνει- χάνει ένα 3-6% μόνο και μόνο που κυβερνά (ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του 80′ το έχασε).

    Συνεπώς η ΝΔ θα πάρει σίγουρα κάτω από 23% -ότι και να λένε τα στημένα γκάλοπ-.
    Πιθανά με μια συσπείρωση του 70% πηγαίνει αυτόματα στο 16%!
    Άρα, ΝΔ από 16%-22% (με πιθανότερο το 16%)

    Ανάλογα ο (τ)Συριζα αν καρπωθεί το 3-6% πηγαίνει στο 29% κοντά που με μια συσπείρωση του 70% …πάει στο 20% περίπου.
    Άρα Συριζα 20%-16% (με πιθανότερο το 20% γιατί είναι αντιπολίτευση).

    Απομένει ακόμα ένα 64%.
    Το Πασοκ-ελιά με μια απώλεια στο 3% πηγαίνει στο 9%. Με συσπείρωση το 70% πηγαίνει στο 6%.
    Αν χάσει αντίθετα ένα 6% (μια που κυβερνά) με την αναγωγή του 70% συσπείρωση θα γίνει 4,2%.
    Συνεπώς ΠΑΣΟΚ 4,2%-6% .

    Υπάρχει μια φέτα 60%! που πρέπει να μοιραστεί. Πιθανά η Χρυσή αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ να διατηρήσουν τα ποσοστά τους (όλα μαζί είναι 17%) και μας απομένει ένα 40%.
    Περίπου ένα 10-15% θα πάει σε μικρά κόμματα . και θα μείνουν 25% των ψήφων που θα καθορίσουν τα πάντα.

    Άρα… αν γίνει κάτι τρομακτικό (που μπορεί να στηθεί άνετα…) αυτό το 25% θα σκεφτεί να ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν όχι θα δώσει ένα ποσοστό σε όλους… μάλλον ισόποσα και αναλογικά.
    Τέλος το Ποτάμι. Ιστορικά δεν θα πάρει πάνω από 6%-8% γιατί ιστορικά ο έλληνας ψηφοφόρος ποτέ την πρώτη φορά δεν δίνει μεγάλα ποσοστά σε νέο κόμμα.

    Συνολική εικόνα.
    ΝΔ=16% (+2% maximum)
    Συριζα=20% (-2% maximum)
    ΠΑΣΟΚ+ΕΛΙΑ= 4,2% (+1,8% maximum)
    Χρυσή Αυγή, Δημαρ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ= όπως εθνικές εκλογές με αυξητική τάση Χ.Α και ΚΚΕ.
    Ποτάμι=4% (+2% maximum).
    Διάφορα μικρά κόμματα= περίπου 15% με πιθανότητα εκλογής 1 ευροβουλευτή από 1 τουλάχιστο.

    γ.β

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines