Δημοσκόπηση Ευρωεκλογές 2014: ποιο κόμμα κερδίζει έδαφος στα γκάλοπ

Ποιο πολιτικό μήνυμα κερδίζει έδαφος σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις Ευρωεκλογές 2014;

Δημοσκοπήσεις διεξάγονται καθημερινά για τις δημοτικές εκλογές 2014 αλλά και τις επικείμενες Ευρωεκλογές 2014.

Κατηγορηματικά αντίθετοι με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τάσσονται έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που διεξάγεται σε καθημερινή βάση για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 καθώς μόνο το 35% τάσσεται υπερ των πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Την ίδια ώρα το 61% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής δεν θα οδηγήσουν τη χώρα σε κυβερνητική κρίση ενώ το 31% διατυπώνει την αντίθετη εκτίμηση.

Όσον αφορά την πορεία της χώρας το 58% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι θετική το επόμενο διάστημα και το 36% αρνητική.

Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης για τις Ευρωεκλογές 2014 είναι οι εντυπώσεις για τα συνθήματα των δύο βασικών αντιπάλων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας «σταθερά βήματα μπροστά» κερδίζει έδαφος την τελευταία εβδομάδα έχοντας κερδίσει τέσσερις μονάδες (34% από 30%) ενώ αντίθετα υποχωρεί ελαφρώς κατά δύο μονάδες (από 40% σε 38%) το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζουμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας».

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης PollWatch για τις ευρωεκλογές 2014 και τι ποσοστά δίνουν οι Ευρωπαίοι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.