Ευρωεκλογές 2014 Δημοσκόπηση PollWatch: ποια τα νέα ποσοστά λίγο πριν την αναμέτρηση

Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης PollWatch για τις ευρωεκλογές 2014; Ποια είναι τα ποσοστά του Σύριζα και της Νέα Δημοκρατία.

Προβάδισμα 3,6% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές 2014 δίνει το Ινστιτούτο ερευνών PollWatch, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ισοπαλία στην τρίτη θέση για Χρυσή Αυγή και Ποτάμι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση PollWatch, ενόψει των ευρωεκλογών 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 29,6% και κερδίζει 7 έδρες, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 26% και έξι έδρες.

Στη δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές 2014, ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 8% και 2 έδρες, η Ελιά με 6,5% και 1 έδρα, το ΚΚΕ με 6% με 1 έδρα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και 1 έδρα και τέλος η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% επίσης με 1 έδρα.

Σχετικά με τη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το PollWatch προβλέπει πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες δυο εδρών (215 έναντι 217), με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα να ενισχύεται (201 από 194).

Στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι πρώτο κόμμα, ενώ στην Ιταλία η «Λίστα Τσίπρα» λαμβάνει 4%.

Πρώτοι σε Γαλλία και Αγγλία ΛεΠεν και Φάρατζ.

Ανησυχητική είναι η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτο κόμμα στη Γαλλία είναι ο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν ΛεΠεν, που λαμβάνει ποσοστό 23% και 23 έδρες, ενώ καταποντίζονται οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ που είναι τρίτο κόμμα με 17% και 14 έδρες.

Πρωτιά των ευρωσκεπτικιστών και στην Αγγλία, με το κόμμα της Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ να λαμβάνει ποσοστό ρεκόρ 30% και 24 έδρες, με το Εργατικό κόμμα να είναι δεύτερο με 26% και 22 έδρες και τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να είναι τρίτοι με 22,8% και 16 έδρες.

Στη Γερμανία, το κόμμα της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με ποσοστό 37,67% και 37 έδρες και ακολουθεί το έτερο κόμμα του “μεγάλου συνασπισμού” οι Σοσιαλδημοκράτες με 10 μονάδες διαφορά, 27% και 27 έδρες!

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που φαίνεται να σημειώνει άνοδο 50% και να κερδίζει 53 έδρες από τις 35 που έχει σήμερα.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση των ανεξάρτητων ευρωβουλευτών και από 32 αναμένεται να φτάσουν τους 95. Το θέμα είναι πολλοί από αυτούς ανήκουν ουσιαστικά στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν ΛεΠεν (Γαλλία) ή στο Κόμμα της Ελευθερίας του Γκερτν Βίλντερς (Ολλανδία).

Διαβάστε τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.