Eurovision 2014 Conchita: Νίκησε η διαφορετικότητα ή η ισοπέδωση;

Η Eurovision 2014 ολοκληρώθηκε, αναδεικνύοντας νικητή μια εντελώς αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, άντρα δεν τον λες, γυναίκα δεν τη λες, ονόματι Κοντσίτα, εξ Αυστρίας ορμώμενη.

Η Κοντσίτα ανακυρήχθηκε αναμφισβήτητα ως την πιο αμφιλεγόμενη παρουσία της Eurovision 2014. Διαβάστε μια διαφορετική απόψη του Παύλου Ζέρβα από το musiccorner:

Η νίκη της συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς και αλλαλαγμούς, διότι …νίκησε η “διαφορετικότητα”, έπεσε ο φασισμός, ζήτω η ελευθερία! Αλήθεια… Όλα αυτά πρέσβευε η Κοντσίτα; Έννοιες τόσο βαθιές, τόσο ουσιώδεις, για τις οποίες άνθρωποι έχουν πολεμήσει και έχει χυθεί αίμα στο παρελθόν, συνοψίστηκαν στα …γένια της κυρίας; Πάμε καλά ή έχουμε χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου;

conchita_wurst

Ξέρω, διαβάζοντας αυτά κάποιοι “προοδευτικοί” θα με πουν συντηρητικό, ρατσιστή και δεν ξέρω εγώ τι άλλο… Κι όμως, σέβομαι απόλυτα τη διαφορετικότητα και τα γούστα του καθενός, αλλά μέχρι το σημείο που δεν προσβάλουν. Διότι ο κύριος Wurst που αποφάσισε να γίνει γυναίκα, αλλά να κρατήσει και τα μούσια του ως ενθύμιο, προσβάλει. Προσβάλει την ίδια τη γυναίκα και την αισθητική που πάντα τη συνόδευε. Προσβάλει τα παιδάκια που έβλεπαν Eurovision και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είναι αυτό που έδειχνε η TV. Κατ’ εμέ προσβάλει ακόμα και τους ομοφυλόφιλους και τους τραβεστί οι οποίοι συνήθως έχουν καταλήξει στο τι θέλουν να είναι και μαγκιά τους, αφού δεν αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε μούσια και ψιλά τακούνια.

Και ξαφνικά η Eurovision από πανηγυράκι, έγινε ένας θεσμός με βαθιά νοήματα, ικανός να δώσει όραμα και ελπίδα! Κι αυτό μέσα από τα μούσια του/της Κοντσίτα!

Μάλλον έχουμε χάσει το μέτρο και αυτό θεωρώ πως είναι πολύ επικίνδυνο. Όταν τα πρότυπα μιας κοινωνίας χάνουν κάθε ουσία, όταν ένα παιδί με αυτά που βλέπει φτάνει να πιστεύει ότι η μητέρα του μάλλον είναι μειονεκτική αφού δεν έχει μούσια και ο πατέρας του μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει επειδή έχει γένια αλλά δεν φοράει μέικαπ και σκιά στα μάτια, τότε απλώς έχουμε καταφέρει να ασελγήσουμε για μια ακόμη φορά απέναντι στη φύση που μας έπλασε.

Το πρότυπο του/της Κοντσίτα δεν αναδεικνύει ελευθερία, αλλά αναρχία και ισοπεδισμό. Σκοπό δεν έχει να αναδείξει το διαφορετικό, αλλά να προκαλέσει. Να χλευάσει τον ίδιο τον άνθρωπο, να κοροϊδέψει την ίδια τη φύση. Νέα Τάξη Πραγμάτων! (ο νοών νοείτω, γιατί αυτό είναι μια άλλη τεράστια κουβέντα…)

Και στη τελική, καθένας ας είναι ότι θέλει, αλλά τουλάχιστον αυτό που θέλει να είναι, ας μη το ξεφτιλίζει… πολύ απλά…

* Και κάτι τελευταίο… Δεν ξέρω αν τα έχω πάρει περισσότερο με τον/την Conchita ή με όλους αυτούς που προσπαθούν να τον/την επιβάλουν ως κάτι απολύτως φυσιολογικό…! Στο κάτω κάτω αυτός/ή γιατί να μην …τιμά τα γένια του που πλέον τον κάνουν πλούσιο και διάσημο και όλος ο πλανήτης μιλάει για αυτόν/ήν; Και μη πει κανείς το γνωστό, μια αθώα γυναικεία φύση που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ανδρικό κορμί, γιατί από όλη τη στάση του εγώ βλέπω έναν πανέξυπνο performer που ξέρει πολύ καλά να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να κερδίζει από αυτό! Εκμεταλλευόμενος/η τη συμπόνια ή την αποδοχή κάποιων για την -απολύτως σεβαστή όταν έχει σωστές βάσεις- “διαφορετικότητα”…

Διαβάστε γιατί η Ελλάδα έδωσε 12 βαθμούς στην Κοντσίτα ενώ δεν νίκησε στο televoting και ποια η αστρονομική τηλεθέαση της eurovision στη ΝΕΡΙΤ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.