Kοινωνικό μέρισμα: πότε τα νέα κριτήρια, τι θα γίνει με όσες αιτήσεις εκκρεμούν

Πότε τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα; Τι θα γίνει με τις αιτήσεις που εκκρεμούν;

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα κριτήρια με τα οποία θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα ενώ προγραμματισμένη είναι και η δεύτερη πληρωμή για τις 10 Ιουνίου και θα αφορά όλους όσοι έκαναν ή θα κάνουν αίτηση από τις 4 Μαΐου μέχρι και το τέλος Μαΐου. Χιλιάδες όμως είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει και εκκρεμούν για έλεγχο από την ΓΓΠΣ.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι την Παρασκευή εκκρεμούσαν περίπου 60.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ενώ όπως αποδεικνύεται από την εφαρμογή του taxisnet, σταδιακά ελέγχονται από την ΓΓΠΣ όσες αιτήσεις αναφέρουν την ένδειξη ”ενδεικτικό αποτέλεσμα”.

Δεν λείπουν όμως και οι αιτήσεις με προβλήματα αφού σε 500 αιτήσεις από το σύνολο των 60.000 περίπου που είναι για έλεγχο, υπάρχει πρόβλημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ειδικότερα οι λογαριασμοί που έχουν δηλωθεί από τους αιτούντες έχουν λάθος IΒΑΝ ή ο λογαριασμός είναι ανενεργός.

Παράλληλα σε 10 αιτήσεις εντοπίστηκαν ότι έχουν δηλωθεί ταυτόσημοι αριθμού παροχών της ΔΕΗ. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει γνωστό το τι θα πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσουν οι παραπάνω αιτήσεις ενώ αναμένονται ανακοινώσεις της ΓΓΠΣ σχετικά με το ζήτημα.

Επίσης για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί και οι αιτούντες είναι μακροχρόνια άνεργοι ή έχουν μέλη στις οικογένειες τους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς έγινε γνωστό ότι θα επανεξεταστούν οι αιτήσεις τους με τις φορολογικές δηλώσεις του 2014 μετά το πέρας της προθεσμίας που έχει οριστεί, δηλαδή την 30ή Ιουνίου 2014. Οι αιτήσεις αυτών που απορρίφθηκαν, θα επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και δεν θα χρειαστεί νέα αίτηση.

Διαβάστε πώς να κάνετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα στο taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.