Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, ΟΑΕΔ: μέχρι πότε οι αιτήσεις, προϋποθέσεις

Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις για τις δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ;

Ένα πρόγραμμα-ανάσα σε άνεργους, υποαπασχολούμενους και χαμηλόμισθους “τρέχει” ο ΟΑΕΔ, αφού οργανώνει παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά ευπαθών ομάδων.

Στην ουσία, οι παιδικές κατασκηνώσεις, που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ αφορούν σε 15μερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα, που ξεκινούν 5 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ δικαίωμα συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000 ευρώ. Τα παιδιά, που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να είναι γεννημένα από 01.01.1999 έως 14.06.2008.

Σημειώνεται, πως η προθεσμία αίτησης για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ λήγει αύριο, Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 12.00.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης “Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα- αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας να ενσωματώσουμε με τον νόμο 4144/2013 στους σκοπούς του ΟΑΕΔ τις δράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων οικογενειών. Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό, το οποίο οικονομικά στηρίζεται στην καταβολή για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2013 της κατασκηνωτικής συνδρομής των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο από τους Έλληνες εργοδότες, αναδεικνύει την σημασία του κοινωνικού διαλόγου και τα ευεργετικά αποτελέσματα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής συνείδησης που επιδεικνύουν οι κοινωνικοί εταίροι”.

Για να κάνετε την αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις επισκεφθείτε τη σελίδα του ΟΑΕΔ ή κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε ποιες οι νέες αυστηρές προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.