Αντωνία Πίτη: ευρύματα – σοκ της ψυχολόγου για τον πατέρα που σκότωσε σύζυγο και κόρη

Ποια είναι τα ευρήματα της ψυχολόγου για τον 41χρονο πατέρα που σκότωσε σύζυγο και την κόρη του Αντωνία Πίτη;

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα ψυχολόγου που εξέτασε την 9χρονη Αντωνία Πίτη, λίγες μόνο μέρες πριν το παιδί πέσει νεκρό έξω από το σπίτι του παππού της με μία σφαίρα στο κεφάλι από πυροβολισμό που έριξε ο 41χρονος πατέρας της ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δολοφονήσει τη μητέρα της.

Ο 41χρονος πατέρας και δράστης και αυτόχειρας φαίνεται πως είχε προβληματική συμπεριφορά έναντι της 35χρονης συζύγου του και των παιδιών τους. Όταν κάποια στιγμή βρήκαν το κουράγιο να τον εγκαταλείψουν αυτός αποφάσισε να τους σκοτώσει και να αυτοκτονήσει. Ο μόνος που σώθηκε από το δολοφονικό αμόκ ήταν ο 14χρονος γιος του Κλεόπας, ο οποίος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχοντας τρία τραύματα από τις σφαίρες που έριξε ο πατέρας του ενώ τον κυνηγούσε να τον σκοτώσει.

Η ψυχολόγος που εξέτασε την 9χρονη Αντωνία Πίτη στην έκθεση της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρουσιάζει έντονο θυμό απέναντι στον πατέρα λόγω της συναισθηματικά κακοποιητικής συμπεριφοράς του. Η Αντωνία Πίτη ανέφερε ότι ο 41χρονος πατέρας εκφόβιζε την μητέρα της, επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα μπροστά στην ίδια και στον αδελφό της, κακοποιούσε τις κούκλες της, εκβίαζε τη μητέρα, είχε έντονη σεξουαλική συμπεριφορά. Τα στοιχεία αυτά τα ανέφερε λεκτικά, διαφάνηκαν μέσα από τις κλίμακες, ζωγράφισε αλλά και τα επιβεβαίωσε τόσο η μητέρα της Αντωνίας όσο και ο αδελφός της Αντωνίας. Η Αντωνία Πίτη ανέφερε πώς δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα της γιατί τον φοβάται».

«Η Αντωνία Πίτη βίωνε πολύ αρνητικά τη συμβίωση των γονιών της. Διαφάνηκε ότι η Αντωνία βίωνε συναισθηματικά κακοποιητική σεξουαλική παρενόχληση, έντονο φόβο και εκφοβισμό από τον πατέρα…».

«Η Αντωνία Πίτη διακατέχεται από ανασφάλεια, άγχος, θυμό και άρνηση να δει τον πατέρα της. Έχει ακόμη εσφαλμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις για το ρόλο των δυο φύλων καθώς και για την υγιή εκδήλωση σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Το Σάββατο κηδεύτηκαν μαζί στη Λάρνακα η 35χρονη μητέρα με την 9χρονη κόρη της ενώ την Παρασκευή είχε κηδευτεί στη Λευκωσία ο 41χρονος πατέρας δράστης και αυτόχειρας Αντρέας Πίτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο 14χρονος γιος που γλίτωσε από τα δολοφονικά πυρά του πατέρα του ήταν επίσης θύμα κακοποίησης. Τον περασμένο Μάρτιο είχε επικοινωνήσει αυτοβούλως με ψυχολόγο και ζητούσε συμβουλές για το πώς θα διαχειριστεί απειλές που δεχόταν από τον 41χρονο πατέρα του, ότι αν έφευγε από το σπίτι με τη μητέρα και την αδελφή του θα τους σκότωνε.

Διαβάστε πώς συνδέεται ο εντοπισμός πρόσφατα ενός τόνου ναρκωτικών στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου με τον εντοπισμό πριν μια εβδομάδα πάνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί.