Φορολογική δήλωση 2014: ποια τα δύο σχέδια για παράταση

Ποια τα επικρατέστερα σενάρια για την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2014;

Σε δυο σενάρια για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 2014 προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής και ενώ πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι ακόμα δεν έχουν διευθετήσει τις δηλώσεις τους.

Το ένα σχέδιο για την παράταση θέλει την επέκταση της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2014 έως τις 20 – 25 Ιουλίου, ενώ το δεύτερο την σταδιακή λήξη της ημερομηνίας ανάλογα με το ΑΦΜ. Δηλαδή σε κάποια ημερομηνία να πρέπει να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, σε 2 κ.τλ. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να αποφευχθεί νέο «βραχυκύκλωμα» του Taxis, στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι επιλέξουν και πάλι να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day.gr, ο μεγάλος φόβος του υπουργείου οικονομικών είναι τι θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Τότε δηλαδή που θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου. Η δυσπραγία των φορολογούμενων είναι δεδομένη καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν στο τέλος Μαΐου στα 66,37 δισ. ευρώ. Το πρώτο πεντάμηνο του 2014, στο συνολικό ποσό των ανεξόφλητων χρεών προς το Δημόσιο προστέθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,19 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 962 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, 1,394 δισ. τον Φεβρουάριο, 1,206 δισ. τον Μάρτιο, 763 εκατ. τον Απρίλιο και 873 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

Διαβάστε γιατί 2,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.