Φορολογική δήλωση 2014 Παράταση: Για πότε δίνεται στο Taxisnet. Ανακοίνωση

Για πότε θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014 μέσω Taxisnet;

Μονόδρομος θεωρείται η παράταση για την ηλεκτρονική -μέσω του Taxisnet– υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014, καθώς πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις τους.

Από πλευράς του, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να κάνει έκκληση στους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα τη φορολογική τους δήλωση. Ωστόσο σχεδιάζει να παρατείνει την προθεσμία, αφού μέσα σε τέσσερις ημέρες θα πρέπει να υποβληθούν δύο εκατομμύρια δηλώσεις (500.000 δηλώσεις κατά μέσο όρο την ημέρα), ενώ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης του ηλεκτρονικού συστήματος Taxisnet, το οποίο καθημερινά παρουσιάζει προβλήματα και ταλαιπωρεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης αποφάσισαν να παρατείνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014 έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Σημειώνεται, πως και μετά την δοθείσα παράταση για την ηλεκτρονική -μέσω του Taxisnet– υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι προθεσμίες καταβολής του φόρου που προκύπτει με την εκκαθάριση της δήλωσης. Η πρώτη δόση του φόρου ή ολόκληρο το ποσό με έκπτωση 1,5% θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη δόση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φορολογική δήλωση 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.