Πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα. Βιογραφικό

Από τι πέθανε η Σάσα Καστούρα; Διαβάστε το βιογραφικό της ηθοποιού Σάσα Καστούρα και ποια ήταν η ζωή της τα τελευταία χρόνια.

Το αγαπημένο «κορίτσι» της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Η γειτονιά μας» πέθανε για τη γειτονιά των αγγέλων! Η Σάσα Καστούρα σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία της πνοή χτες στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε εδώ και ενάμιση χρόνο, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της έγινε χτες στη συμπρωτεύουσα.

Η δημοφιλής ηθοποιός Σάσα Καστούρα, η οποία έγραψε λαμπρή ιστορία στην ασπρόμαυρη κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ’70 αλλά και παίζοντας σε ταινίες της χρυσής εποχής του σινεμά, τα τελευταία χρόνια της ζωής της στην Αθήνα είχε κλειστεί στο διαμέρισμά της στην οδό Φυλής παρέα με τη μητέρα της και το σκυλί της, τον Λεονάρντο.

Οι λόγοι της απομόνωσής της Σάσας Καστούρα δεν ήταν άλλοι από το να βρίσκεται στο πλευρό της άρρωστης και ηλικιωμένης μητέρας της, της κυρίας Ευγενίας, αλλά και γιατί θεωρούσε ανυπόφορη τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας: «Σταμάτησα τις εξόδους γιατί πρέπει να προσέχω τη μητέρα μου. Έχει ένα πρόβλημα με τη μνήμη της που αρχίζει να εξασθενεί, είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Θέλω να είμαι πάντα δίπλα της» είχε εξομολογηθεί το 2011 σε συνέντευξή της στην «Espresso», ενώ δεν έκρυψε ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι της στην οδό Φυλής, στο οποίο έμενε για αρκετά χρόνια: «Με τόσο μεγάλη εγκληματικότητα που υπάρχει σήμερα στην περιοχή, πώς να ζήσουμε; Γι’ αυτό ψάχνω να πουλήσω ή να νοικιάσω το σπίτι μου και να πάμε να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζουν η αδελφή μου, ο αδελφός μου και οι συμμαθήτριές μου που με περιμένουν να γυρίσω».

Πραγματικά η ηθοποιός Σάσας Καστούρα πούλησε το σπίτι της και μετακόμισε στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, όμως η μοίρα είχε για εκείνη άλλα σχέδια, αφού σε σχετικά σύντομο διάστημα βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο και τις μεταστάσεις του.

Ολη της Σάσας Καστούρα η ζωή το θέατρο

Η Σάσα Καστούρα -που γεννήθηκε στη συμπρωτεύουσα στις 8 Οκτωβρίου του 1940- αφιέρωσε όλη της τη ζωή στο θέατρο, αρχικά στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (με το οποίο συνεργάστηκε σε διάφορες παραστάσεις από το 1962 έως το 1999) και στη συνέχεια στην Αθήνα, πλάι στα πιο μεγάλα ονόματα της επιθεώρησης.

Ένα από τα πρόσωπα που τη στήριξαν στην καριέρα της ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, (έπαιξε μαζί της στην ταινία «Διπλοπενιές», παραγωγής 1966) για την οποία η Σάσα Καστούρα είχε δηλώσει ότι ήταν εκείνη που την έφερε στην Αθήνα και το πρώτο της σπίτι έγινε με έπιπλα που της πρόσφερε η εθνική σταρ από τις αποθήκες των θεατρικών υπερπαραγωγών της. Στις ταινίες που συμμετείχε σε χαρακτηριστικούς ρόλους ξεχώρισαν οι: «Καλώς ήλθε το δολλάριο» (1967), «Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968), «Η τύχη μου τρελάθηκε» (1969), «Ζητούνται γαμπροί με προίκα» (1970), «Οι μνηστήρες της Πηνελόπης» (1968), «Η ζαβολιάρα (1971).

Στη δεκαετία του ’70 ο Κώστας Πρετεντέρης εκτίναξε τη δημοτικότητά της στα ύψη με τη δημοφιλέστατη σειρά της ΥΕΝΕΔ «Η γειτονιά μας» (1972-1977) δίνοντάς της τον ρόλο της κομμώτριας Σάσας Καστούρα, η οποία ήταν ερωτευμένη με τον Μάκη τον καφετζή (τον υποδυόταν ο αείμνηστος Μάκης Δεμίρης).

Στη συνέχεια έπαιξε η Σάσα Καστούρα και σε άλλες δημοφιλείς σειρές της κρατικής τηλεόρασης όπως είναι οι «Εύθυμες ιστορίες», «Ορκιστείτε παρακαλώ», «Η κραυγή των λύκων», ενώ τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της τις έκανε στον Alpha με τις σειρές «Κάτω από την Ακρόπολη» (2001) και «Οίκος αντοχής» (2003).

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατο της ηθοποιού και παλιάς συνεργάτιδάς του. Η Σάσα Καστούρα ως μέλος του ΚΚΕ ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δύο φορές (1993, 1996). Να προσθέσουμε ακόμη ότι ήταν παντρεμένη με τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου και δεν είχε παιδιά. Στη συνέντευξή της στην «Espresso» είχε πει πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, ζούσε με τη σύνταξή της και ότι αισθανόταν χορτασμένη από όλα.

Διαβάστε τι ηλικία πέθανε η ηθοποιός Σάσα Καστούρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.