Air Algerie: βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της πτήσης AH5017

Πού βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της πτήσης AH5017 της Air Algerie σύμφωνα με τις τοπικές αρχές; Τι αναφέρεται για την κατάσταση του αεροσκάφους;

Στην περιοχή Τιλεμσί, στο κεντρικό Μάλι, εντόπισαν τα δυο γαλλικά Μιράζ 2000 τα συντρίμμια του αεροσκάφους της πτήσης AH5017 της Air Algerie, μεταδίδει το γαλλικό κανάλι BFMTV.

Οι Γάλλοι στρατιώτες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τα συντρίμμια.

To αεροπλάνο της πτήσης AH5017 της Air Algerie εξέπεμψε το τελευταίο σήμα πάνω από το Γκάο του Μάλι, στις 4.55 ώρα Ελλάδος.

“Πριν από 2-3 μέρες είχε επιθεωρηθεί” το αεροσκάφος MD83 της Air Algerie, που συνετρίβη στο Μάλι και ήταν “σε καλή κατάσταση”, όπως ανακοίνωσε η γαλλική πολιτική αεροπορία.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, οι πιλότοι του αεροσκάφους της πτήσης AH5017 της Air Algerie ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι.

Το αεροσκάφος McDonnell 83 ιδιοκτήσια της ισπανικής εταιρείας Swiftair “το γνωρίζουμε, είπε περάσει από τη Μασσαλία πριν από δυο-τρεις ημέρες”, είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.

“Το είχαμε επιθεωρήσει και δεν βρήκαμε ουσιαστικά τίποτα, ήταν πραγματικά σε καλή κατάσταση”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γκαντίλ, είχε εντοπιστεί μόνο ένα ασήμαντο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. “Ειλικρινά, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι μπορεί να συνέβη στα 31.000 πόδια”, τόνισε. Η καλή κατάσταση του αεροσκάφους “δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνέβη κάποια βλάβη, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη μας υπόθεση”, συνέχισε.

Αναφερόμενος στην Swiftair, είπε ότι πρόκειται για μια “νοικοκυρεμένη” εταιρεία. “Η Ισπανία φροντίζει να εποπτεύει τις εταιρείες της. Από εκείνη την πλευρά, δεν έχουμε κάτι να ερευνήσουμε”, τόνισε.

Διαβάστε ποια είναι τα πέντε σενάρια για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της πτήσης AH5017 της Air Algerie.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.