Αλέξανδρος Λύρης, Χρυσή Αυγή: μετά τα “νταηλίκια” στο Εφετείο ο διορισμός… στις Βρυξέλλες

Σε ποια θέση διορίστηκε ο Χρυσαυγίτης, Αλέξανδρος Λύρης στις Βρυξέλλες;

Σάλο έχει προκαλέσει ο διορισμός – “επιβράβευση” του 28χρονου Αλέξανδρου Λύρη, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια κατά αστυνομικών και φωτορεπόρτερ έξω από το Εφετείο Αθηνών, στο πολιτικό γραφείο του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη στις Βρυξέλλες.

Ο θερμόαιμος Αλέξανδρος Λύρης, που θεωρείται «παιδί” του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ανέλαβε θέση επιστημονικού συνεργάτη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη στις Βρυξέλλες, μετά από υπόδειξη του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό εκπροσώπου τύπου του ακροδεξιού κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, πως ίδιος, ήταν και φίλος του Γιώργου Φουντούλη, του νεαρού Χρυσαυγίτη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τον Μάνο Καπελώνη, από την τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις άνω πληροφορίες, η ταυτοποίηση του Αλέξανδρου Λύρη από το οπτικό υλικό, που έχει στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, δικαιολόγησε τα «νταηλίκια» του συνεργάτη του στο Εφετείο, λέγοντας πως «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα». Όσον αφορά τα προσόντα με τα οποία προσελήφθη, ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν τον επέλεξε για τις ικανότητές του στο κατς, αλλά γιατί είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και διότι «πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο».

Διαβάστε ποιος πασίγνωστος ηθοποιός δηλώνει Χρυσαυγίτης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.