Το Ποντίκι: ερευνάται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για σκάνδαλο 2,5 εκατ. σε ΜΚΟ [φωτο]

Πώς εμπλέκεται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε σκάνδαλο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για ΜΚΟ;

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα από Το Ποντίκι, που θέλει τον Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να εμπλέκεται σε σκάνδαλο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ.

Την υπόθεση και την εμπλοκή του Ανδρέα Παπαμιμίκου σε ΜΚΟ ερευνά το ΣΔΟΕ, ενώ τα τελικά πορίσματα αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτελούσε χρέη επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Με 2 έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ “Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική Ευρώπη” και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010. Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Δείτε τα έγγραφα του ΣΔΟΕ:

Διαβάστε πώς πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου εμπλέκεται σε ΜΚΟ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.