ΕΝΦΙΑ: πότε θα βγουν τα εκκαθαριστικά, πότε κλείνει η εφαρμογή του Ε9

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ; Πότε κλείνει η εφαρμογή του Ε9; Διαβάστε την ανακοίνωση του Taxisnet για τον ΕΝΦΙΑ.

Ανακοίνωση για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, έβγαλε η ιστοσελίδα του Τaxisnet, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι δηλώσεις τους.

Με την εν λόγω ανακοίνωση, λοιπόν, γνωστοποιείται πως περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν διαθέσιμα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ -σταδιακά- από την 1η Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει πως από την Παρασκευή, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα (www.gsis.gr) ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην ΤΡΆΠΕΖΑ την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, όπως αναρτήθηκε στο Taxisnet:

Η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.
Προσωρινές δηλώσεις, οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου.

Σημειώνεται, πως μετά την ολοκλήρωση ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα ξανανοίξει η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη, καθώς πρόκειται να υπάρξει η δυνατότητα να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν στοιχεία της δήλωσης ακινήτων με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέχρι 30/11/2014.

Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής προκύπτει μείωση του φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης.

Υπενθυμίζεται, πως υπόχρεοι σε ΕΝΦΙΑ είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς φέτος για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι.

Διαβάστε πότε η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.