Φορολογική δήλωση 2014, Taxisnet: μέχρι πότε η νέα παράταση, η μεγάλη έκπληξη με τα πρόστιμα

Πόση η νέα παράταση που σκέφτεται το ΥΠ.ΟΙΚ για τη φορολογική δήλωση 2014;

Παράταση χωρίς πρόστιμα σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις 2014, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φορολογούμενους και τους λογιστές που δεν πρόλαβαν μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων, όπως είχε γράψει το news.gr από την Κυριακή.

Με τροπολογία που κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή θα δίνεται χρονικό περιθώριο μερικών ημερών (ίσως 3 ημερών) για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Επίσης για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους.

Δηλαδή δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.

Αξίζει να τονιστεί ότι πλέον είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για την εκτύπωση των υποβληθέντων δηλώσεων Ε1, Ε2, Ε3, ενώ από την Πέμπτη 17 Ιουλίου θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών και εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων.

Στο πλαίσιο των διευκολύνσεων στους φορολογούμενους περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις της νέας Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων των δυο πρώτων τριμήνων του 2014 και του έτους 2013.

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέσα στη νέα προθεσμία. Την πληροφορία αυτή, μετέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κλειτσιώτης στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Εκτιμάται ότι περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις 2014 δεν υποβλήθηκαν.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις είναι τα εξής:

– Πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014

– Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Διαβάστε πώς να υπολογίσετε το πρόστιμο για τη φορολογική δήλωση 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.