Παγκόσμια συγκίνηση: πέθανε το κοριτσάκι – θαύμα της Γάζας

Ποια είναι η ιστορία του μωρού που γεννήθηκε και βγήκε από την κοιλιά της πεθαμένης του μητέρας στην Γάζα και πέθανε μετά απο λίγες μέρες;

Το κοριτσάκι που έγινε σύμβολο του αγώνα των Παλαιστινίων για ζωή και ειρήνη, το βρέφος που είδε το φως της ζωής μετά το θάνατο της μητέρας του, έχασε τη μεγάλη μάχη για τη ζωή, πέθανε σκορπώντας θλίψη σε όσους συγκινήθηκαν με την ιστορία του.

Η μόλις μερικών ημερών Σάιμα αλ Σέιχ Κανάν δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στη θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου της Γάζας όπου νοσηλευόταν από την ημέρα που γεννήθηκε.

Το κοριτσάκι, που πήρε το όνομα της μητέρας της, γεννήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Λίγο πριν κηρυχθεί η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, οι ισραηλινοί είχαν βομβαρδίσει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η 23χρον η μητέρα της, βρισκόταν στην 36 εβδομάδα της κύησης. Εκείνη πέθανε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Ήταν 3 τα ξημερώματα όταν οι γιατροί στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ είδαν την κοιλιά της να κινείται και κατάλαβαν πως είχαν χρόνο για ένα θαύμα.

Έφεραν στον κόσμο τη μικρή Σάιμα και της έδωσαν 50-50 πιθανότητες να τα καταφέρει. Αλλά η μικρή φαίνεται πως ήθελε να γνωρίσει τη μαμά της. Και έφυγε για να τη συναντήσει στον παράδεισο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.