Κοινωνικός Τουρισμός 2014, ΟΑΕΔ: ποιοι δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα

Ποιοι δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014 του ΟΑΕΔ;

Ο ΟΑΕΔ προσφέρει προγράμματα κοινωνικού τουρισμού 2014, στο οποίο υπάγονται κάποιοι που είναι “τυχεροί” αλλά κάποιοι που δεν δικαιούνται. Γι αυτό πριν μπείτε στην διαδικασία να κάνετε αίτηση, διαβάστε αν μπορείτε να συμμετάσχετε στο εν λόγω πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 οι παρακάτω κατηγορίες:

α. οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι που έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι.

Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πρόγραμμα έτους 2014-2015, ακόμα και αν έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2013-2014.

β. οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

4. Ο έλεγχος της πλήρωσης της προϋπόθεσης συμμετοχής των 50 ημερών εργασίας θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το ΙΚΑ, με βάση τον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ που ο δικαιούχος θα συμπληρώσει στην αίτησή του.
Εσφαλμένη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ συνεπάγεται τον αποκλεισμό των δικαιούχων από το πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις συμμετεχόντων που για οποιονδήποτε λόγο οι ημέρες εργασίας τους δεν έχουν μηχανογραφηθεί από το ΙΚΑ (π.χ. εργαζόμενοι σε ΔΕΗ ή φορτοεκφορτωτές, δασεργάτες, εκδοροσφαγείς κ.ο.κ.), ο έλεγχος θα γίνει βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπεται να προσκομισθούν στην Ενότητα Γ’ του παρόντος.

Διαβάστε ποια τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.