Πανελλήνιες 2014 Αποτελέσματα-Βαθμολογίες: εκτιμήσεις για βάσεις 2014 | www.minedu.gov.gr

Ποιες οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2014 μετά τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2014; Μπείτε στο www.minedu.gov.gr.

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2014 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δόθηκε λίγο μετά τις 13:00, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2014.

Οι βαθμοί αναρτήθηκαν στα Λύκεια της χώρας, ωστόσο, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους και στο διαδίκτυο στο www.minedu.gov.gr.

Στην ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληκτρολογήσουν απλά τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, προκειμένου να δουν τη βαθμολογία τους. Η πληκτρολόγηση γίνεται με κεφαλαία ελληνικά.

Δείτε τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2014 κάνοντας κλικ εδώ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών Λυκείων) θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αναφορικά με τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ, εκεί θα πρέπει ως και την Παρασκευή 4 Ιουλίου να έχουν ολοκληρώσει την εξέταση στα αθλήματα.

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Βάσεις 2014: Άνοδος στη Νομική και στην Ιατρική, κάθοδος στις Οικονομικές

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές οι βάσεις 2014 των σχολών θα παρουσιάσουν αρκετές ανατροπές αφού σε κάποιες σχολές θα παρουσιαστεί εντυπωσιακή άνοδος, ενώ σε κάποιες άλλες θα υπάρξει σημαντική πτώση. Όπως και να’ χει η αγωνία των υποψηφίων θα παραταθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Άνοδο των βάσεων για το 2014 αναμένεται στα χαμηλόβαθμα τμήματα και τις μεσαίες σχολές, που αναμένεται να ανακοπεί από το γεγονός ότι στη γενική σειρά των υποψηφίων έχουν προστεθεί οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών, των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Η άνοδος στις βάσεις 2014 θα είναι εντυπωσιακή σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα τα οποία θα δίνουν το δικαίωμα της μετεγγραφής. Άνοδος στις περιζήτητες Νομικές – Ιατρικές και πτώση στα Οικονομικά Οριακή άνοδος θα υπάρχει στις περιζήτητες σχολές Νομικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, αλλά και στις Ιατρικές σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πτώση αναμένεται στις επίσης περιζήτητες Οικονομικές σχολές των μεγάλων πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα:

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών, Κοινωνικών Επιστημών)
•Οριακή άνοδος στις περιζήτητες σχολές Νομικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας.
•Σημαντική αύξηση σε περιφερειακά τμήματα τα οποία έχουν αντίστοιχα σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως Φιλολογίες και Παιδαγωγικά Τμήματα στην Περιφέρεια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές Επιστήμες)
•Σταθερότητα στα περιζήτητα τμήματα •Σημαντική αύξηση στα Περιφερειακά Τμήματα των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Πληροφορικής.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας)
•Οριακή άνοδος των Ιατρικών Σχολών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος στις περιφερειακές Ιατρικές •Ανοδος στα ΤΕΙ της Νοσηλευτικής της περιφέρειας. 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Τεχνολογικές Επιστήμες)

•Οριακή άνοδος στις περιζήτητες σχολές των Μηχανικών Υπολογιστών, των Μηχανολόγων και των Πολιτικών Μηχανικών.

•Η άνοδος θα είναι μεγαλύτερη σε όλα τα αντίστοιχα περιφερειακά τμήματα. 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης)

•Πτώση στις περιζήτητες Οικονομικές Σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων λόγω της μείωσης του αριθμού των υποψηφίων

•Μικρή άνοδος στα περιφερειακά τμήματα τα οποία οδηγούν μέσω μετεγγραφής στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δείτε τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στις Πανελλήνιες 2014 στο minedu.gov.gr.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.