Στο σφυρί το σπίτι των Παπανδρέου στο Καστρί: ποιοι χρωστούν 500.000€ στην εφορία

Ποια τα χρέη της οικογένειας Παπανδρέου στην εφορία; Πώς βγαίνει στο σφυρί το σπίτι στο Καστρί;

Στο σφυρί βγαίνει -όπως όλα δείχνουν- η ιστορική οικεία της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών της Σοφίας Παπανδρέου στην εφορία.

Η αδελφή του Γιώργου Παπανδρέου, Σοφία, δεν δείχνει ιδιαίτερα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο κράτος, αφού -όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος- τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, που αφορούν κυρίως στα ακίνητα.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το σπίτι στο Καστρί είχα χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο, γεγονός, που απήλλαξε την οικογένεια Παπανδρέου από το 50% του φόρου ακινήτων. Ωστόσο, η Σοφία Παπανδρέου θέλοντας να εκμετταλευτεί το οίκημα προέβη σε αποχαρακτηρισμό, προκειμένου να μπορέσει να διαμορφώσει διάφορες μονοκατοικίες προς πώληση.

Εντός του 5,5 στρεμμάτων οικοπέδου στο Καστρί δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα, που αποτελείται από δύο κτίρια, το καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., ενώ κάποιες από αυτές, εκτός από πισίνες, διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους. Σε ένα από αυτά στεγάζεται και η πριγκιπική οικογένεια. Και το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί έχει χτιστεί σε οικόπεδο 640 τ.μ. το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αγόρασε από την αδερφή του. Μάλιστα το 2007 ο κ.Παπανδρέου είχε αντιδράσει στα σχέδια της αδερφής, ώστε να μην επιτραπεί ο αποχαρακτηρισμός.

Τέλος, σε απάντησή της για το εν λόγω δημοσίευμα, που αφορούσε στην κατάσχεση του σπιτιού στο Καστρί, η Σοφία Παπανδρέου ανέφερε ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά. Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».

Διαβάστε τι δήλωσε η Σοφία Παπανδρέου για τα χρέη στην εφορία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.