Σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις εκπαιδευτικών: τι θα ισχύσει, πότε οι αιτήσεις

Ποιες οι σαρωτικές αλλαγές στις προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Σε νέα διαδικασία επιλογής και “πριμοδότησης” των εκπαιδευτικών, που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς, υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας.

Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).

Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 8 Αυγούστου 2014.

Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών πρόσληψης εκπαιδευτικών, που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.

Διαβάστε ποιοι κλάδοι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.