Τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιάς: ποιες περιοχές βρίσκονται στο “κόκκινο”

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς;

Υψηλός φαίνεται, πως είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο, Πέμπτη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – κατηγορία κινδύνου 4 – για αύριο στην Αττική , στη Βοιωτία, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία.

Ταυτόχρονα, έχουν προειδοποιηθεί οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης, καλούνται οι πολίτες, οι οποίοι αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε πώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Λάρισα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.