Σπάρτη: τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου

Τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου έξω από το αεροδρόμιο στη Σπάρτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις;

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συντριβή του μονοκινητήριου αεροπλάνου, έξω από το αεροδρόμιο του Πυρί, στη Σπάρτη, οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα.

Το αεροπλάνο, που έχει διαλυθεί εντελώς, μεταφέρεται σε υπόστεγο της Επιτροπής στην πρώην αμερικανική βάση του Ελληνικού, όπου οι ειδικοί θα το μελετήσουν εξονυχιστικά αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε το χαμό δύο ανθρώπων.

Στην Αθήνα, όπου και θα μεταφερθούν τα συντρίμμια του αμφίβιου υπερελαφρού αεροπλάνου, τύπου Aventura, θα συνεχιστεί ο έλεγχος από τους ειδικούς, ενώ το πλήρες πόρισμα για τα αιτία της συντριβής αναμένεται εντός διμήνου.

Ένα στιγμιαίο σταμάτημα στον κινητήρα κατά την κρίσιμη φάση της απογείωσης, ήταν το προειδοποιητικό σημείο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το διθέσιο αεροπλάνο που συνετρίβη το Σάββατο στη Σπάρτη με αποτέλεσμα δυο άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Στα δέκατα του δευτερολέπτου που ακολούθησαν πριν διακοπεί εντελώς η λειτουργία του, οι δυο χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ο 52χρονος χειριστής Δημήτρης Χελάς και ο 35χρονος μηχανικός αεροσκαφών Παναγιώτης Χρονόπουλος, ήταν να πατήσουν το μοχλό που απελευθερώνει το αλεξίπτωτο του αεροπλάνου που συνετρίβη στην Σπάρτη το οποίο μειώνει την ορμή μιας ενδεχόμενης πτώσης.

Γι’ αυτό βρέθηκε ανοιχτό, δημιουργώντας αρχικά την εντύπωση ότι κάποιος από τους επιβάτες το ενεργοποίησε κατά λάθος. Όμως, το αεροσκάφος βρισκόταν σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα να μην προλάβει καλά- καλά να ανοίξει το αλεξίπτωτο για να αποτρέψει τη συντριβή.

Δείτε πόσοι οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.