TransAsia Airways, Ταϊβάν: πόσοι νεκροί και τραυματίες από συντριβή αεροπλάνου. Πώς έγινε το μοιραίο

Πόσοι είναι οι νεκροί από την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της TransAsia Airways στην Ταϊβάν;

Μία ακόμα αεροπορική τραγωδία με αεροπλάνο βυθίζει στο πένθος δεκάδες οικογενειών, μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους των αερογραμμών του Ταϊβάν TransAsia Airways.

Το δικινητήριο ATR-72 που εκτελούσε δρομολόγιο εσωτερικού από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ των νησιών Πενγκχού, προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή στην Ταϊβάν, ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση.

Από τη συντριβή έχασαν τη ζωή τους 47 επιβαίνοντες και τραυματίστηκαν 11, εκ των οποίων επτά λέγεται ότι βγήκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους χωρίς να χρειαστούν τη βοήθεια σωστικών συνεργείων. Παρόλα αυτά, νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας τους να παραμένει άγνωστη.transasia-airways-aeroplano-taiwan-2 1

Νωρίτερα, τα διεθνή πρακτορεία έκαναν λόγο για 51 νεκρούς, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε πως 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν.

«Ακόμη προσπαθούμε να εξακριβώσουμε ποια είναι η κατάσταση», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, το αεροσκάφος συνετρίβη σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί 35 λεπτά αργότερα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πτήση GE222 βρίσκονταν 4 παιδιά και τετραμελές πλήρωμα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ που επικαλούνται τις τοπικές αρχές ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες με το πέρασμα του τυφώνα Μάτμο να σαρώνει την Ταιβάν.transasia-airways-aeroplano-taiwan-2 3

Ενδέχεται, λοιπόν, οι ισχυροί άνεμοι να προκάλεσαν το δυστύχημα, παρότι τα αίτια ακόμα διερευνώνται, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «χαοτική κατάσταση» στον τόπο της τραγωδίας με πυρκαγιά να έχει ξεσπάσει αμέσως μετά τη συντριβή.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν περίπου 200 άνδρες τους στρατού και πυροσβέστες.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας της συντριβής προκλήθηκαν ζημιές σε διαμερίσματα, στα οποία τη στιγμή του δυστυχήματος δεν υπήρχαν κάτοικοι.

Ο γενικός διευθυντής της TransAsia Airways εξέφρασε τη θλίψη του και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε πως οι συγγενείς των νεκρών θα μεταφερθούν στο σημείο αύριο, Πέμπτη με πτήση της εταιρίας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PsZLbIkBI3Q

Διαβάστε ποιο είναι το τραγικό γράμμα του πατέρα 17χρονης κοπέλας που σκοτώθηκε στην πτήση του boeing της Malaysia Airlines.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.