Εμφανίστηκε για πρώτη φορά φυλή στον Αμαζόνιο. Σκηνές Αποκάλυψης [φωτο]

Δείτε τις φωτογραφίες από την φυλή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον Αμαζόνιο.

Πρωτοφανείς σκηνές κατέγραψε ο φακός στη Βραζιλία όταν στην όχθη ενός ποταμού εμφανίστηκαν τα μικρόσωμα μέλη μιας άγνωστης μέχρι σήμερα φυλής του Αμαζονίου στην πρώτη τους, σύμφωνα με τους ερευνητές, επαφή με τον έξω κόσμο.

amazonios-fyliΤο γεμάτο απορία και φόβο βλέμμα πιστοποιεί το πρωτόγνωρο της κατάστασης για μια φυλή που, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, εκδιώχθηκε από τα εδάφη της είτε από διακινητές ναρκωτικών που κινούνται μέσα στο δάσος, είτε από άντρες που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία, με αποτέλεσμα από το Περού να καταλήξει στα τροπικά δάση της Βραζιλίας.

Η φυλή, η οποία ομιλεί την διάλεκτο Pano, έκανε την πρώτη εμφάνισή της στα τέλη Ιουνίου στη βόρια Βραζιλία, ένα συμβάν που κατεγράφη σε βίντεο από την ομάδα από το «Εθνικό Ίδρυμα για τους Ινδιάνους της Βραζιλίας», (FUNAI). Στο βίντεο δύο μέλη της φυλής, οπλισμένα με βέλη και τόξα, εμφανίζονται να παίρνουν φαγητό (μπανάνες) από δύο Ινδιάνους της φυλής Ashaninka.

Σύμφωνα με τον Jaminawa Jose Coreia, μέλος της φυλής Ashaninka ο οποίος μίλησε μαζί τους, η άγνωστη μέχρι χθες φυλή αναζητούσε όπλα και συμμάχους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές. «Έλεγαν ότι δέχονταν επίθεση από μη γηγενείς και ότι πολλοί από αυτούς είχαν πεθάνει εξαιτίας γρίπης και διφθερίτιδας», δήλωσε ο Coreia στους εμπειρογνώμονες.

Όπως ανέφερε στην Guardian η FUNAI, οι γηγενείς επέστρεψαν στο δάσος, εμφανίστηκαν όμως πριν τρεις εβδομάδες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει στείλει στην περιοχή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καθώς οι
επιδημίες έχουν εξαφανίσει στο παρελθόν ολόκληρες φυλές στην περιοχή του Αμαζονίου. Το Ίδρυμα εκτιμά ότι άγνωστες φυλές που κατοικούν σήμερα στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας ανέρχονται στις 77.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.