Σοκάρει η φυγόδικη ανακρίτρια Αντωνία Ηλία: “Θα με βρουν νεκρή στο… “

Ποιες οι σοκαριστικές δηλώσεις της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία;

Τα αδύνατα δυνατά φαίνεται πως κάνει η φυγόδικη, πρώην ανακρίτρια Αντωνία- Τόνια Ηλία, προκειμένου να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η πρώην ανακρίτρια, Αντωνία Ηλία είναι κατηγορούμενη από τις ελληνικές αρχές για αδικήματα διαφθοράς στο παραδικαστικό κύκλωμα και ήταν φυγόδικη από το 2005.

Οι αγγλικές αρχές συνέλαβαν την Αντωνία Ηλία εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα, τον Μάιο του 2005, στην πόλη Μπράιτον όπου εργαζόταν με άλλο όνομα ως νταντά και παραδίδοντας μαθήματα αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα, αλλά έκανε έφεση, η οποία εκδικάζεται σε δύο στάδια.

Το βασικό επιχείρημα στο οποίο θα επιμείνει η υπερασπιστική γραμμή της Αντωνίας Ηλία στο Εφετείο, είναι ότι από τη στιγμή που αθωώθηκαν οι συγκατηγορούμενοι δικηγόροι για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, αθωώνεται εκ των πραγμάτων και η ίδια.

«Είχα πει από την αρχή ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσω στην έκδοσή μου στην Ελλάδα, γιατί τη θεωρώ παράνομη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Το πέμπτο ένταλμα είναι άνευ αντικειμένου, διότι τα αδικήματα για τα οποία η Ελλάδα ζητάει την έκδοσή μου δεν υφίστανται νομικά, λόγω της συναθώωσης των συγκατηγορουμένων μου δικηγόρων και υπάρχουν πλέον ταυτόσημες νομικές συνέπειες για μένα» δήλωσε στο Έθνος της Κυριακής η Αντωνία Ηλία και προσέθεσε:

«Με περισσότερη πεποίθηση και περισσότερα στοιχεία. Είχα πει τότε στο αγγλικό δικαστήριο ότι γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας – έχω καταθέσει στις αγγλικές αρχές το όνομά του – με είχε συναντήσει και με προειδοποίησε ότι υπάρχει σκευωρία σε βάρος μου, να μου «φορτώσουν» πολλές κατηγορίες, να με βάλουν φυλακή και εκεί θα χάσω τη ζωή μου από κάποιο… ανεξήγητο ατύχημα. Το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι μία μέρα θα με βρουν νεκρή στο κελί μου και ο ιατροδικαστής δεν θα μπορέσει να διαπιστώσει την αιτία του θανάτου μου».

Διαβάστε τη σοκαριστική κατάθεση 18χρονης σε ανακρίτρια της Ρόδου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.