“Νέα μέρα” για το Δημόσιο: τι θα συμβεί με απολύσεις και αξιολόγηση, πότε ξεκινούν

Πότε πρόκειται να ξεκινήσουν οι απολύσεις από τον Δημόσιο τομέα;

Να κλείσουν τα εσωτερικά “μέτωπα”, με σημαντικότερο το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο, πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θέλουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, που σήμερα συναντώνται διαδοχικά στο Μαξίμου με τους υπουργούς Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ζήτημα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, σε συνδυασμό με τις εκκρεμείς 6.500 απολύσεις που, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τους λίγους επόμενους μήνες, εξακολουθεί να μοιράζει την κυβέρνηση στα 2, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει ενστάσεις.

Τα «αγκάθια», λοιπόν, της σημερινής συνάντησης είναι ουσιαστικά δύο:

• Το θέμα της αξιολόγησης, που ήδη έχει προταθεί από την υφυπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου η προσθήκη ειδικής αναφοράς ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις στο 15% του προσωπικού που θα βαθμολογηθεί με 1 έως 6.

• Οι εκκρεμείς απολύσεις, που δεν συνδέονται με την κινητικότητα, για την πραγματοποίηση των οποίων το ΠΑΣΟΚ εγείρει επιφυλάξεις (σ.σ. λόγω και της άτυπης προεκλογικής περιόδου στην οποία έχει εισέλθει η χώρα), ενώ αναδεικνύει ιδιαιτέρως τις ενδεχόμενες εκρήξεις εάν επιχειρηθεί η απομάκρυνση προσωπικού, όπως προβλέπεται, από τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Από την πλευρά του υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης, πάντως, διαμηνύεται ότι «οι υποχρεώσεις της χώρας είναι δεδομένες», ενώ προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης είχε προκρίνει η διαπραγμάτευση να επικεντρωθεί στα μείζονα, τη μείωση δηλαδή των φορολογικών συντελεστών.

Διαβάστε πότε έρχονται νέες απολύσεις από το Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.