ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών 2014 για 10.000 θέσεις: πότε θα διεξαχθεί, πώς δίνονται τα μόρια

Πότε αναμένεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών 2014; Πώς δίνονται τα μόρια; Ποιες ειδικότητες αφορά;

Νέες ελπίδες φαίνεται πως έδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αφού όπως “έταξε” πολύ σύντομα θα διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2014 για την κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση, που όμως θα αφορούν σε 5 συγκεκριμένες ειδικότητες .

Πιο συγκεκριμένα, με δήλωση του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι θα γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για πρώτη φορά μετά το 2008 για προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών θα προκυρηχθεί μεταξύ του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 μετά από την άρση του εμποδίου που έχει νομοθετηθεί για την διατήρηση της αναλογίας του ενός προς δέκα.

Ο ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών 2014 αφορά στις ειδικότητες των φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, δασκάλων και νηπιαγωγών!

Πώς όμως μοριοδοτούνται οι υποψήφιοι του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών ανάλογα με τα λοιπά προσόντα τους;

Με τον νόμο για το νέο λύκειο έγιναν κάποιες αλλαγές ως προς τη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών. Πλέον τα μεταπτυχιακά είτε είναι στο γνωστικό αντικείμενο, είτε στη διδακτική ή τις επιστήμες της αγωγής δίνουν 3 μόρια.

Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: τρεις (3) μονάδες.

Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος ή στις επιστήμες της αγωγής: τρεις (3) μονάδες.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: πέντε (5) μονάδες.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος ή στις επιστήμες της αγωγής: πέντε (5) μονάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι στο νόμο 3848 το μεταπτυχιακό στο γνωστικό αντικείμενο έδινε 2 μόρια και το μεταπτυχιακό στη διδακτική ή τις επιστήμες της αγωγής 2,5 μόρια. Επίσης η κατοχή διδακτορικού προσαύξανε τα μόρια κατά 3 ενώ με την αλλαγή του νόμου 4186 τα προσαυξάνει κατά 5.

Επίσης άλλα μόρια δίνουν τα ακόλουθα:

Η γλωσσομάθεια

Άριστη γνώση: δύο (2) μονάδες
Πολύ καλή : μιάμιση (1,50)
Καλή: μία (1) μονάδα για

Γνώση Η/Υ

Η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ή οι πιστοποιημένες δεξιότητες στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) επιπέδου 1: μία (1) μονάδα

Δεύτερο πτυχίο

Η κατοχή δεύτερου πτυχίου στις επιστήμες της αγωγής ή σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα μαθήματα που διδάσκονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης: δυόμιση (2,50) μονάδες.

Πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία:

− Η προϋπηρεσία από 0 έως και 8 μήνες: 0,10 μονάδες για κάθε μήνα
− Η προϋπηρεσία από 8 έως και 16 μήνες: 0,15 μονάδες για κάθε μήνα
− Η προϋπηρεσία από 16 έως και 24 μήνες: 0,20 μονάδες για κάθε μήνα
− Η προϋπηρεσία από 24 έως και 32 μήνες: 0,30 μονάδες για κάθε μήνα
− Η προϋπηρεσία από 32 έως και 40 μήνες: 0,35 μονάδες για κάθε μήνα
− Η προϋπηρεσία από 40 έως και 60 μήνες: 0,40 μονάδες για κάθε μήνα

Το ανώτατο συνολικό όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 16,80 μονάδες.

Κοινωνικά κριτήρια:

− Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία: επτά (7) μονάδες
− Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω τέκνου: πέντε (5) μονάδες
− Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: δέκα (10) μονάδες
− Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: πέντε (5) μονάδες.

Διαβάστε πού θα γίνουν 400 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.