Ασφαλιστικό: ποιες δραματικές αλλαγές φέρνει σε 105.000 ασφαλισμένους

Τι συνέπειες θα έχουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό για 105.000 ασφαλισμένους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα;

Οι αλλαγές, που φαίνεται πως έρχονται με γοργούς ρυθμούς στο Ασφαλιστικό, με κυριότερη την ανατροπή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από την 1/1/2015 έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά και μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

Λόγω λοιπόν, των τραγικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, χιλιάδες ασφαλισμένοι, κυρίως του Δημοσίου, επισπεύδουν την αποχώρησή τους από την εργασία.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 105.000 ασφαλισμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, παρότι και το 2013 ήταν έτος μαζικής «φυγής».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως τέσσερις στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους που θεμελίωσαν τα προηγούμενα χρόνια δικαίωμα (με 25ετία) ετοιμάζονται φέτος να πάρουν σύνταξη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων από το Δημόσιο παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 62,5% καθώς έχουν αποχωρήσει 13.000 έναντι 8.000 πέρυσι και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 23.000-24.000 έως το τέλος του χρόνου, κατ’ αντιστοιχία με τις αποχωρήσεις που είχαν καταγραφεί το 2010, χρονιά αλλαγών – και τότε – στο ασφαλιστικό.

Διαβάστε σε ποιο ταμείο μεταφέρονται οι μισθωτοί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.