Ασπιρίνη: ποιες οι 6 άγνωστες χρήσεις της

Ποιες οι 6 περίεργες χρήσεις της ασπιρίνης;

Ανέκαθεν η ασπιρίνη αποτελούσε το πιο δημοφιλές παυσίπονο αλλά και την… απάντηση σε έναν φρικτό πονοκέφαλο.

Ωστόσο, πέρα από τις κλασσικές και γνωστές ιδιότητες της ασπιρίνης, φαίνεται πως το εν λόγω χάπι έχει και άλλες χρήσεις.

Οι 6 λοιπόν, άγνωστες στο ευρύ κοινό χρήσεις της ασπιρίνης – σύμφωνα με το news.gr – είναι:

Αφαιρεί τους λεκέδες

Η ασπιρίνη μπορεί να είναι η λύση στους επίμονους λεκέδες, όπως η κιτρινίλα που αφήνει στα ρούχα μας ο ιδρώτας. Διαλύστε μια ασπιρίνη σε λίγο ζεστό νερό και αφήστε το διάλυμα πάνω στο λεκέ για περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο κανονικά.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Η ασπιρίνη μπορεί να καταπολεμήσει και τις ενοχλητικές λευκές νιφάδες. Το σαλικυλικό οξύ άλλωστε χρησιμοποιείται στην παρασκευή των φαρμακευτικών σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Θρυμματίστε δυο ασπιρίνες, ρίξτε τη σκόνη σε μια κουταλιά της σούπας σαμπουάν, ανακατέψτε και λουστείτε.

Αντίο σπυράκια!

Ξυπνήσατε με ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο; Δεν υπάρχει λόγος να σας χαλάσει η διάθεση! Φτιάξτε μια πάστα με νερό και ασπιρίνη, απλώστε τη πάνω στο σπυράκι, αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Καθαρίστε το μπάνιο!

Σας τελείωσε το καθαριστικό; Κανένα πρόβλημα! Ανοίξτε το ντουλάπι με τα φάρμακα, πάρτε δύο ασπιρίνες, διαλύστε τις σε ζεστό νερό και καθαρίστε! Η ασπιρίνη μπορεί να αφαιρέσει από το μπάνιο σας τα άλατα, τα υπολείμματα σαπουνιού αλλά και να κάνει οποιαδήποτε επιφάνεια να λάμπει!

Επισκευή γυψοσανίδας

Εντοπίσατε τρύπα στη γυψοσανίδα; Η λύση για άλλη μια φορά είναι η ασπιρίνη καθώς μπορεί να λειτουργήσει και ως συγκολλητικό. Θρυμματίστε δυο, τρεις ασπιρίνες, ρίξτε νερό και δημιουργήστε την πάστα που θα κλείσει την τρύπα στη γυψοσανίδα σας!

Απαλύνει τη φαγούρα από το τσίμπημα εντόμων

Η φαγούρα από το τσίμπημα ενός εντόμου μπορεί να γίνει αφόρητη μέσα σε λίγα λεπτά. Για την ανακούφιση από τον ερεθισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη. Απλά ρίξτε λίγο νερό πάνω σε μια ασπιρίνη και τρίψτε τη πάνω στο σημείο για άμεση ανακούφιση.

Διαβάστε ποια 8 “θαύματα” κάνει η ασπιρίνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.