Ντόρα Μπακογιάννη: με ποια ηχηρή δήλωση “επέστρεψε” δυναμικά

Με ποια ηχηρή δήλωση επέστρεψε δριμύτερη η πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και τέως Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη;

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και τέως Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, δεν θα αργούσε να δρομολογήσει την “επιστροφή” της, με κεντρικές παρεμβάσεις.

Η αρχή έγινε σήμερα για τη Ντόρα Μπακογιάννη, συμβολικά στο ξεκίνημα της πρώτης εβδομάδας που σηματοδοτεί την επιστροφή των περισσότερων στην κανονικότητα της δουλειάς τους, μετά τις διακοπές, και είχε πρόσθετη επικοινωνιακή διάσταση, καθώς αφορούσε τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, με τις διώξεις των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων από τους φανατικούς Ισλαμιστές της οργάνωσης ISIS.

Η Ντόρα Μπακογιάννη “επέστρεψε” με μια ηχηρή παρέμβαση, αξιοποιώντας την ιδιότητά της ως προέδρου της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το μείζον θέμα των τζιχαντιστών που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα. Και φυσικά, δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια στρατηγική παρεμβάσεων.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ντόρας Μπακογιάννη έχει ως εξής:

“H βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, για τις διώξεις των χριστιανικών και των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων στο Ιράκ και τη Συρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Λόγω της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Ιράκ, στην περιοχή Σιντζάρ, καταδικάζουμε την απαράδεκτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων της χώρας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.

Παράλληλα χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης και της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, οι οποίες υποστηρίζουν τους διωκόμενους πληθυσμούς.

Η τραγική κατάσταση των Χριστιανών, των Γιεζιντί και των Σηιτών Μουσουλμάνων στο Ιράκ καταδεικνύει την ανάγκη για την άμεση και δραστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας αφενός για να στηρίξει ανθρωπιστικά τους πληθυσμούς αυτούς, αφετέρου για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη, ως προϋπόθεση για την δημιουργία ενός σταθερού και ειρηνικού περιβάλλοντος για τους διωκόμενους πληθυσμούς του Ιράκ.

Είναι αναγκαίο οι υπό δίωξη Γιεζιντί και Χριστιανοί του Ιράκ να βρουν προσωρινό καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας και να παραμείνουν στο Ιράκ ώστε να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια και η τάξη. Η αποτροπή της μετανάστευσης των Χριστιανών και των Γιεζιντί από το Ιράκ θα διασφαλίσει την ακεραιότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της χώρας. Επιπλέον, θα προστατέψει τον πολιτιστικό αλληλοσεβασμό και την ανεκτικότητα, στοιχεία που θα αποτρέψουν την περαιτέρω όξυνση της βίας και την επιδείνωση της περιφερειακής ασφάλειας”.

Δείτε με ποιον πίνει καφέ στη στη Χίο η Ντόρα Μπακογιάννη και για ποιο λόγο βρέθηκε στο νησί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.