Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο

Τι χρήματα θα πάρουν όσοι εργαστούν τον Δεκαπενταύγουστο; Πώς θα γίνει η πληρωμή;

Σε εργάσιμη μέρα πέφτει φέτος ο Δεκαπενταύγουστος, και συγκεκριμένα Παρασκευή, ωστόσο, πρόκειται για ημέρα κατά την οποία απαγορεύεται η λει­τουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζο­μέ­νων, με εξαίρεση επιχειρήσεις και εργαζόμε­νους, που λει­τουργούν και εργάζονται νόμιμα κατά τις Κυ­ριακές σύμ­φωνα με το Β.Δ. 748/1966.

Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημε­ρο­μί­σθιο, που δεν θα απασχοληθούν κατά τον Δεκαπενταύγουστο θα κα­τα­βληθεί το καταβαλλόμενο ημερο­μίσθιό τους, ενώ σε εκείνους, που η πληρωμή γίνεται με μηνιαίο μι­σθό, δεν οφείλεται επιπλέον ημερο­μίσθιο αλλά θα κατα­βληθεί πλήρης ο μισθός του μηνός Αυ­γούστου παρότι δεν θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή.

Στους εργαζόμενους, που θα απασχοληθούν τον Δεκαπενταύγουστο νόμιμα ή παρά­νομα, θα κα­ταβληθεί:

α) σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, το ημε­ρο­μίσθιό τους προσαυξημένο κατά 75%, και

β) σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα κα­τα­βληθεί μόνο η προσαύξηση του 75% επί του νο­μίμου 1/25ου του μηνιαίου μισθού τους. Όσοι εργαζόμενοι στην περίοδο αυτή βρίσκο­νται σε κα­νονική άδεια η ημέρα αυτή δεν θα υ­πολογισθεί ως άδεια και θα πάρουν μια μέρα επι­πλέον ημέρα άδειας στο τέλος της αδείας τους.

Στους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερο­μί­σθιο και βρίσκονται σε άδεια, καταβάλλεται το ημερο­μί­σθιο της ημέρας αυτής παρότι βρίσκονται σε άδεια, ενώ στους εργαζόμενους που εργάζονται νόμιμα την πε­ρίο­δο αυτή και απουσιάζουν αυθαίρετα προ και με­τά τον Δεκαπενταύγουστο δεν οφείλεται το ημερομίσθιο της ημέρας αυ­τής.

Διαβάστε ποια η επίκαιρη ταινία για τον Δεκαπενταύγουστο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.