Δημοσθένης Βεργής: η μεταμφίεση σε “Τζούλια Αλεξανδράτου” και η τρομερή ατάκα στους αστυνομικούς

Πώς μεταμφιέστηκε ο Δημοσθένης Βεργής, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη; Ποια η απίστευτη ατάκα, που είπε ο Δημοσθένης Βεργής στους αστυνομικούς, όταν τον συνέλαβαν;

Δεν σταθηκε ιδιαίτερα… τυχερός ο Δημοσθένης Βεργής, αφού η κατάξανθη περούκα και η συνολική του – αποτυχημένη – μεταμφίεση δεν τον γλίτωσε τελικά από τη σύλληψη.

Οι έμπειροι άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος για απάτη-μαμούθ με δημόσιες εκτάσεις γης, Δημοσθένης Βεργής κρύβεται σε σπίτι στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει «καραούλι» σε συγκεκριμένα σημεία, τόσο στην πλατεία Εξαρχείων όσο και περιφερειακά της περιοχής, με αποτέλεσμα χθες το πρωί μια ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. να δει έναν ψηλό μεσήλικο, που φορούσε εμφανώς περούκα, να βαδίζει στην οδό Χ. Τρικούπη.

Έτσι λοιπόν, όταν τον εντόπισαν οι Αρχές, τον πλησίασαν ρωτώντας «Ο κ. Δημοσθένης Βεργής;» για να λάβουν την απάντηση: «Οχι, λάθος κάνετε… Απλά του μοιάζω!». Ομως ο διάλογος έλαβε τέλος όταν οι αστυνομικοί είπαν στον καταζητούμενο: «Καλά, αφού του μοιάζετε, θα πάμε μέχρι την υπηρεσία για να τα ξεκαθαρίσουμε» και αμέσως του πέρασαν χειροπέδες.

Αφού λοιπόν, οδηγήθηκε στο τμήμα με την αποτυχημένη εμφάνιση – καμουφλάζ, κι ενώ εξακριβώθηκε πως πρόκειται για τον ίδιο τον Δημοσθένη Βεργή και όχι για κάποια… κυρία, που του μοιάζει, ο πρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει πώς έγινε αντιληπτός, ρωτούσε και ξαναρωτούσε τους αστυνομικούς “Μα πώς με καταλάβατε;”.

Σημειώνεται πως, ο Δημοσθένης Βεργής καταζητούνταν από την Ασφάλεια, λόγω καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με συνολική ποινή κάθειρξης 37 ετών, πριν από περίπου ένα μήνα. Ο γνωστός και για τις προκλητικές του εμφανίσεις πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων κατηγορούνταν για τη συμμετοχή του σε μεγάλο κύκλωμα απατεώνων που είχε καταχραστεί με πλαστογραφημένα στοιχεία χιλιάδες στρέμματα γης στην περιοχή του Μαραθώνα και αλλού, τα οποία όμως στην πλειονότητά τους ανήκαν είτε στο Δημόσιο είτε σε ιδιώτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή έχουν πεθάνει.

Διαβάστε γιατί καταδικάστηκε ο Δημοσθένης Βεργής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.