Δίστομο: ληστεία με άρωμα… Μαζιώτη, πώς διέφυγαν οι κλέφτες. Όμηροι

Πώς διέφυγαν οι κλέφτες μετά τη ληστεία στο Δίστομο;

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς λίγο μετά τη μία σημειώθηκε ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας, σε τράπεζα στο Δίστομο, με αρπαγή υπαλλήλου, τον οποίο ύστερα από δυόμιση ώρες άφησαν ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με πιστόλια και ενδεχομένως και αυτόματα μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Αφού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ.

Φεύγοντας και πιστεύοντας ότι ο ταμίας πάτησε το κρυφό κουμπί του συναγερμού τον πήραν όμηρο θέλοντας να τον χρησιμοποιήσουν ουσιαστικά ως ασπίδα. Λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τον άφησαν ελεύθερο.

Το ασημί τζιπ (πιθανότατα κλεμμένο) με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμένο στην παραλία Αγίας Σωτήρας κοντά στην παραλία του Διστόμου, σε απόσταση 5 χλμ. από την τράπεζα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ίχνος ούτε των ληστών.

Οι Αρχές, πάντως, εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε στην επιχείρηση και τέταρτο άτομο που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Διέφυγαν με φουσκωτό – Αφησαν τον όμηρο στο Κιάτο

Μετά την κινηματογραφική ληστεία, οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό, από όπου και διέφυγαν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές προσπάθησαν να κάψουν και το ταχύπλοο, το οποίο έχει εντοπιστεί από τις Αρχές, και απελευθέρωσαν τον όμηρο στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι από το σημείο που άφησαν το ταχύπλοο οι δράστες διέφυγαν με δύο τζιπ προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση – Θυμίζει Μαζιώτη η ληστεία

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στην Αντιτρομοκρατική, αξιωματικοί της οποίας παρακολουθούν την υπόθεση και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Ο τρόπος δράσης των ληστών, δηλαδή το γεγονός ότι ήταν οπλισμένοι, έκαψαν το τζιπ και διέφυγαν με ταχύπλοο θυμίζει έντονα μια ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το 2012 από την ομάδα Μαζιώτη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι ληστές που χτύπησαν την Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, κατάφεραν να φτάσουν στο Ξυλόκαστρο.

Αν και επιχείρησαν να το κάψουν, όπως έκαναν άλλωστε και με το SUV με το οποίο διέφυγαν από το τραπεζικό κατάστημα, το ταχύπλοο δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους ληστές.

Παράλληλα, μπλόκα έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, μιας και σύμφωνα με το δελτίο της ΝΕΡΙΤ, οι ληστές αφού έφτασαν στο Ξυλόκαστρο με το σκάφος, διέφυγαν με δύο οχήματα.

Δείτε πώς η Ελένη Μενεγάκη έπεσε θύμα ληστείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.