Δωμάτια Απόδρασης: ποια η νέα μόδα που κατακτά την Ελλάδα, πού υπάρχουν [φωτο]

Τι είναι τα δωμάτια απόδρασης; Πού θα τα βρείτε;

Ως η νέα μόδα στην Ελλάδα αλλά και εν γένει την Ευρώπη έχουν χαρακτηριστεί τα λεγόμενα “δωμάτια απόδρασης“.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δωμάτια, όπου κλειδώνονται το πολύ πέντε παίκτες, οι οποίοι καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία, αντικείμενα, κλειδιά, κωδικούς και να τα συνδυάσουν, ώστε να βρουν τη λύση ενός αινίγματος και να αποδράσουν μέσα σε μία ώρα!

Στόχος του παιχνιδιού, που διαδραματίζεται στα δωμάτια απόδρασης είναι πάντα η… απόδραση, η συνεργασία, η ευρηματικότητα, η φαντασία και η ψυχραιμία προκειμένου να καταφέρουν οι παίκτες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και μια νέα ιδιοκτήτρια δωματίων απόδρασης, η Ειρήνη Ηλιάδου «Όπως παίζει μια παρέα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, έτσι είναι και τα Δωμάτια Απόδρασης, όπου σημασία έχει η ομαδικότητα για να μπορέσεις να βρεις τρόπο να δραπετεύσεις από την μοναδική έξοδο που κρύβεται στον χώρο».

Προς το παρόν, οργανωμένα δωμάτια απόδρασης υπάρχουν στην Αθήνα, ενώ το προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμα και τα “Δωμάτια Απόδρασης” στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αναμένεται να είναι και τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη!

Δείτε τις φωτογραφίες από τα δωμάτια απόδρασης:

Διαβάστε τι πρέπει να προσέχετε στα δωμάτια ξενοδοχείων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.