Ρένα Δούρου: oι κόκκινες γόβες που προκάλεσαν πάταγο [φωτο]

Δείτε τις γόβες της Ρένας Δούρου που προκάλεσαν πάταγο.

Περιφερειάρχης Αττικής είναι πλέον η Ρένα Δούρου η οποία…. ενθουσίασε τα πλήθη με τις κόκκινες γόβες της στην… ιστορική τελετή ορκωμοσίας που έγινε στα Άνω Λιόσια.

dourou-govesΌσοι ήταν παρόντες πάντως, έλεγαν με νόημα ότι ο πολιτικός όρκος που έδωσε δεν ήταν τίποτα μπροστά στις κόκκινες γόβες που φορούσε.

Σε κάθε περίπτωση, η τελετή είχε πολλή γκλάμουρ και αριστερή φρασεολογία, για να σταλεί μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φωτογράφοι την ακολουθούσαν σε κάθε βήμα της, ενώ οι καμεραμάν έδιναν μάχη μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα πλάνα.

Κατάφερε να περάσει την είσοδο του αθλητικού χώρου με μεγάλη δυσκολία και έγινε δέκτης πολλών χειροκροτημάτων όταν εισήλθε στο εσωτερικού του γυμναστηρίου που είχε κατακλυστεί από πλήθος κόσμου.

Εκτός από την κ. Δούρου, με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο κ. Παφίλης, η κ. Γιαννακάκη και ο κ. Τζήμερος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο πλάνο

Ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που έσφιξε στην αγκαλιά της η Ρένα Δούρου ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Δεκάδες βουλευτές και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γαβριήλ Σακελλάριδης.

Όλοι τους έσπευσαν να της ευχηθούν για τη νέα της θέση, ενώ τα πειράγματα και οι φιλοφρονήσεις μεταξύ τους έδιναν κι έπαιρναν.

Στις 19.05 ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας πέρασε την είσοδο του γυμναστηρίου των Ανω Λιοσίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Περιφερειάρχης Αττικής έδειχναν και οι δύο να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς η νίκη στην Περιφέρεια Αττικής ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα που είχε βάλει για τις εκλογές του περασμένου Μαϊού το κόμμα της Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε δίπλα στον Μάνωλη Γλέζο και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας.

Επίκεντρο η πολίτης

Η Ρένα Δούρου δεν ορκίστηκε στο Ευάγγελο, αλλά στην τιμή της και χρησιμοποίησε αριστερή φρασεολογία τονίζοντας ότι στο επίκεντρο θα είναι ο πολίτης.

Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, η κ. Δούρου, έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον
«Οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης», είπε.

«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», τόνισε κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής.

Δείτε το λευκό φόρεμα της Ρένας Δούρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.