ΑΕΙ – ΤΕΙ: πότε ξεκινούν οι εγγραφές των πρωτοετών για το 2014. Δικαιολογητικά

Πότε αρχίζουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών; Ποια τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ;

Βγήκαν και οι βάσεις 2014 για τα κατά τόπους ΑΕΙ και ΤΕΙ, κι έτσι από εδώ και μπρος οι πρωτοετείς φοιτητές θα χρειαστεί να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά και δικαιολογητικά, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Έτσι λοιπόν, οι εγγραφές των επιτυχόντων πρωτοετών πια φοιτητών στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από τη Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις εκάστοτε Γραμματείες.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοτείς στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:

Αίτηση για εγγραφή.

Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για τους αλλοδαπούς

α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και

β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για τις βάσεις 2014, καθώς και:

Βάσεις Πανελλήνιες 2014 Αποτελέσματα Μόρια ΑΕΙ
Βάσεις Πανελλήνιες 2014 Αποτελέσματα Μόρια ΤΕΙ
Βάσεις Πανελλήνιες 2014 Αποτελέσματα ΕΠΑΛ
Τα τελικά αποτελέσματα για τις βάσεις 2014
Τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2014 στο results.minedu-gov.gr
Ποια τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2014. Στατιστικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.