ΕΝΦΙΑ, TAXISnet: πώς να κάτενε νέα εκκαθάριση. Μέχρι πότε οι διορθώσεις

Πώς μπορείτε να κάνετε νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet; Διαβάστε μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διορθώσεις.

Περισσότεροι από 500.000 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να διορθώσουν τα λάθη ή τις παραλείψεις τους στο έντυπο Ε9.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών οι ανωτέρω θα πρέπει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να μπουν με τους κωδικούς του στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet στην εφαρμογή περιουσιολόγιο και να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν τους σχετικούς κωδικούς προκειμένου να γίνει αμέσως μετά νέα εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Βέβαια μέχρι να γίνει η νέα εκκαθάριση όλοι οι φορολογούμενοι –ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις (η πρώτη καταβάλλεται στα τέλη Σεπτεμβρίου) και η διαφορά φόρου θα συμψηφιστεί με επόμενες δόσεις. Βέβαια, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματεία δημοσίων εσόδων όπου υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη των 300 ευρώ θα γίνει έλεγχος της δήλωσης, κάτι που σημαίνει ότι ο συμψηφισμός θα καθυστερήσει πάρα πολύ.

Οσοι λοιπόν έχουν συμπληρώσει, λάθος την υψηλή κυριότητα ή την επικαρπία θα πρέπει να διορθώσουν τους κωδικούς του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet. Επίσης όσοι δεν έχουν δηλώσει όροφο θα πρέπει να το πράξουν δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό σύστημα το φορολογεί στον υψηλότερο όροφο δηλαδή τον έκτο.

Οσοι έχουν δηλώσει αγροτεμάχια ως οικόπεδα θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Επίσης όσοι έχουν ημιτελή κτίσματα και έχουν δηλώσει μόνο τον κωδικό 99 θα πρέπει για να έχουν την έκπτωση του 60% να δηλώσουν στη στήλη 32 τον κωδικό 8 (ότι είναι κενό το κτίσμα).

Διαβάστε πώς θα μειωθεί ο φόρος στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ποιοι θα έχουν έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, δείτε το εκκαθαριστικό σας σημείωμα για τον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet και πώς θα βελτιωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.