Θρίλερ με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ. Συρία: “Τον σκότωσαν πριν από ένα χρόνο!”

Ποιες οι εξελίξεις γύρω από τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ στη Συρία;

Συνεχίζεται το θρίλερ ακόμη και μετά τον θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος φέρεται να αποκεφαλίστηκε στη Συρία.

Το ήδη τεταμένο κλίμα γύρω από τον αποκεφαλισμό και αποτρόπαιο θάνατο του Φόλεϊ έρχεται να ταράξει ο εκπρόσωπος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε μια άλλη (χρονική) διάσταση στο αποτρόπαιο γεγονός.

Οι δηλώσεις του Μπουτάινα Σαμπαάν, τις οποίες επικαλείται η βρετανική Daily Mail, μετατρέπουν την υπόθεση σε σκοτεινό μυστήριο, καθώς όπως ισχυρίζεται «Ο Φόλεϊ πρώτα συνελήφθη από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και στη συνέχεια πουλήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Μπορείτε να ελέγξετε την πληροφορία αυτή με τον ΟΗΕ. Ο Τζέιμς Φόλεϊ δολοφονήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, όχι τώρα, το Ισλαμικό Κράτος εδώσε στη δημοσιότητα μόνο τις εικόνες αλλά σκοτώθηκε ένα χρόνο πριν. Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αυτή την πληροφορία».

Επιπρόσθετα ο Σαμπαάν εξήγησε πως το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «επέκταση» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, των ανταρτών, δηλαδή, που μάχονται τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ στον τριετή εμφύλιο που σπαράσσει τη Συρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ημερησία, αν υπάρχει μια λογική εξήγηση σε όλα αυτά, τότε μπορεί να προέλθει από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Φόλεϊ όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν υπό κράτηση. Όπως ο Ντάνιελ Ρέι Οτόσεν, επίσης κρατούμενος (ελευθερώθηκε τον Ιούνιο) και ο οποίος έζησε 13 ολόκληρους μήνες κοντά στον Φόλεϊ.

Διαβάστε γιατί ψάχνουν για τζιχαντιστές στην Κρήτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.