Τι δεν πρέπει να πίνετε, αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Τι δεν πρέπει να πίνετε, αν θέλετε να μείνετε έγκυος;

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στη «Βρετανική Επιθεώρηση Φαρμακολογίας» (BJP) αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου που μία γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος, εμποδίζουν τη σύλληψη. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν, λόγω των ιδιοτήτων τους, διαταράσσουν την μετακίνηση των ωαρίων από τις ωοθήκες στη μήτρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καφές αναδεικνύεται πρώτος στη λίστα και συγκεκριμένα κατανάλωση που αντιστοιχεί σε 4 φλιτζάνια καφέ ή ροφημάτων με καφεΐνη την ημέρα, μειώνοντας τις πιθανότητες εγκυμοσύνης κατά 25%.

Άλλα ροφήματα πλούσια σε καφεΐνη είναι το μαύρο τσάι, τα αναψυκτικά τύπου κόλα, η σοκολάτα, αλλά και τα ισοτονικά ροφήματα.

Όπως εξηγούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, η καφεΐνη διαπιστώθηκε πως ελαττώνει τις συσπάσεις των σαλπίγγων, που είναι, όμως, απαραίτητες για τη μετακίνηση των ωαρίων από την ωοθήκη προς τη μήτρα, αδρανοποιώντας ορισμένα κύτταρα στα τοιχώματα.

«Το εύρημα αυτό παρέχει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση γιατί οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ, αργούν τόσο πολύ να συλλάβουν», επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σον Γουωρντ, σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα.

Διαβάστε τι επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προφύλαξη από τον θανατηφόρο ιο Έμπολα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.