Δημήτρης Αβραμόπουλος: ποιος ο αντικαταστάτης του στο Υπ. Άμυνας

Ποιος φέρεται να είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας;

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το ποιος θα διαδεχτεί τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Πεντάγωνο. Ο υπουργός Άμυνας και νέος επίτροπος… της Ελλάδας στη Κομισιόν αναμένεται να αποχωρήσει από το Πεντάγωνο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που μίλησαν στο kentrinews.gr, δύο είναι αυτή τη στιγμή τα ονόματα που εμφανίζονται ως φαβορί για τη θέση του υπουργού Αμυνας: ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας και ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Ο Κ. Τσιάρας, (σ.σ.: Πρόεδρος σήμερα, της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κοινοβουλίου), είναι προσωπικός φίλος του Δ. Αβραμόπουλου και καλός γνώστης των θεμάτων του υπ. Αμυνας. Μάλιστα λέγεται πως ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος τον έχει “προτείνει″ στον πρωθυπουργό για διάδοχό του. Ακολουθεί ο Κ. Αρβανιτόπουλος, φίλος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όμως είναι κάπως δύσκολο να επανέλθει στην κυβέρνηση για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την απόφασή του να πάει κόντρα στο Μαξίμου και στη ΝΔ και να στηρίξει τον Γιάννη Μώραλη για δήμαρχο Πειραιά και όχι τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που το κόμμα του στήριζε.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορεί ο καθηγητής κύριος Αρβανιτόπουλος να αναλάβει ένα τόσο σημαντικό υπουργείο, για το οποίο αφενός ελάχιστα γνωρίζει και αφετέρου δεν είναι και στα συν του το πέρασμά του από το υπ. Παιδείας. Μάλλον αποτυχημένο κρίνεται… Φυσικά τον τελικό λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει πει το παραμικρό σε κανέναν και τις σκέψεις του και τις αποφάσεις του τις μοιράζεται μόνο με δύο στενούς τους συνεργάτες: τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα.

Ωστόσο, ποιο… πιθανό είναι να “μιλήσουν” οι Σφίγγες της Αμφίπολης παρά οι στενοί του συνεργάτες.

Διαβάστε πώς ο Σαμαράς επέλεξε τον Αβραμόπουλος για Επίτροπο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.