Reid Hoffman: γιατί ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn δεν οδηγεί Ferrari αλλά…

Γιατί ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn Reid Hoffman δεν οδηγεί Ferrari αλλά

Όταν η εταιρεία on line πληρωμών PayPal εξαγοράστηκε από την eBay, αντί 1,5 δισ. δολαρίων, οι αρχικοί της μέτοχοι και επενδυτές, η αποκαλούμενη και “Μαφία της PayPal”, πλούτισε ξαφνικά.

Οι περισσότεροι το γιόρτασαν αγοράζοντας Ferrari και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα. Αλλά ο Reid Hoffman, μέλος της “Μαφίας” και ιδρυτής του site κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, ακολούθησε διαφορετικό δρόμο.

Με συνέντευξή του στο Bloomberg, εξηγεί ότι είχε βάλει στο μάτι ένα “πολύ ωραίο”, αλλά ακριβούτσικο Audi S8.

Όμως, όταν ένας φίλος του του πρότεινε να επενδύσει σε μία startup, o Hoffman βρέθηκε σε δίλημμα. Προτιμούσε να αγοράσει το ακριβό αυτοκίνητο ή να επενδύσει σε μια υποσχόμενη εταιρεία που θα μπορούσε να τον κάνει ακόμα πλουσιότερο;

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, δεν χρειάστηκε και πολλή ώρα για να αποφασίσει.

“Είπα: ‘ΟΚ, ποιο είναι το φθηνότερο ωραίο αυτοκίνητο που μπορώ να αγοράσω;’. Γιατί προτιμούσα να ξοδέψω τα χρήματά μου επενδύοντας σε αυτές τις εταιρίες που αλλάζουν τον κόσμο. Και έτσι, κατέληξα να αγοράσω το Acura”.

Αυτό που δεν μας λέει, είναι εάν η απόφασή του αυτή, αποδείχθηκε σωστή. Όμως, το ένστικτό του στις επενδύσεις μάλλον δικαιώνεται από το γεγονός ότι έχει “χτίσει” μία περιουσία 4,4 δισ. δολαρίων.

διαβάστε με πόσα χρήματα αμοίβονται οι εργαζόμενοι στην Apple.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.