Δήλωση – βόμβα από Ανδρέα Λοβέρδο: “Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο”

Γιατί προέβη σε αυτήν τη δήλωση για τα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος;

Για το μείζον θέμα των κενών από πλευράς καθηγητών και δασκάλων στα ελληνικά σχολεία μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως θα αναλάβει ο ίδιος τις σχετικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος “Με τις επιπλέον συνταξιοδοτήσεις, τα σχολεία δύσκολα θα ανοίξουν την επόμενη σχολική χρονιά (2015-2016). Θα πρέπει, λοιπόν, να καταργήσουμε την αντιστοιχία ‘1 προς 10’. Κι αυτό δεν αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφορά το υπουργείο Παιδείας και τη συζήτηση που έχει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Σημειώνεται, πως για τη νέα σχολική χρονιά, έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, ενώ κενές θα μείνουν περί τις 3.500 θέσεις δασκάλων και καθηγητών, που το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να καλύψει με διπλές αναθέσεις μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, εφόσον βελτιωθεί η αντιστοιχία «1 προς 10», τότε θα μπορέσει να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Διαφορετικά, προβλέπεται η πρόσληψη μόλις 850 εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2015-2016, εκ των οποίων οι 439 θα είναι επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008. «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να γίνει διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για να προσλάβεις 200 άτομα. Θα είναι διοριστέοι μετά χιλιάδες εκπαιδευτικοί για πάρα πολλά χρόνια και δεν θα διοριστούν ποτέ», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε σε ποιο κόμμα πάει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.