Νταϊάνα: τα σενάρια συνωμοσίας συνεχίζονται… 17 χρόνια μετά

Ποιες οι νέες θεωρίες συνομωσίας για την πριγκίπισσα Νταιάνα;

Στις 31 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα Νταιάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγέντ σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο τούνελ Ποντ Ντ’ Αλμά του Παρισιού, όταν ο οδηγός της Mercedes-Benz W140 στην οποία επέβαιναν, Ανρί Πολ, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τους παπαράτσι που τους καταδίωκαν.

Για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν διάφορα σενάρια συνωμοσίας, αλλά τελικά οι γαλλικές αρχές έκλεισαν τον σχετικό φάκελο το 1999- έπειτα από 18μηνη έρευνα- με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα, το οποίο προκάλεσαν οι παπαράτσι και η ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού Πολ.

Πέρυσι τον Αύγουστο, η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε ξανά τον φάκελο που αφορά τις συνθήκες του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα μετά από μια πληροφορία που αποκάλυψε στην οικογένεια του, πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων.

Ο μάρτυρας-κλειδί με την ονομασία «Στρατιώτης Ν.», φέρεται να είχε πει εμπιστευτικά στην πρώην γυναίκα του ότι η μονάδα του είχε «οργανώσει» το θάνατο της πριγκίπισσας. Την πληροφορία έδωσαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, τα πεθερικά του πρώην στρατιώτη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντόντι Αλ Φαγέντ, Μοχάμεντ, ποτέ δεν πίστεψε ότι ο θάνατος του γιου του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν ατύχημα. Στην επίσημη κατάθεση του στο δικαστήριο που έγινε το 2008, για τα αίτια του δυστυχήματος στο Παρίσι, είπε ότι ο θάνατός τους ήταν εν ψυχρώ δολοφονία που οργανώθηκε απ’ το παλάτι.

Ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγέντε είπε στο δικαστήριο ότι γνώριζε πως η Νταϊάνα ήταν έγκυος και ότι επρόκειτο να αρραβωνιαστεί με τον γιο του, κάτι που δεν θα το άφηνε ατιμώρητο η βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε ποιο το προφητικό μήνυμα της Νταιάνα στον Γουίλιαμ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.