“Γυρνά σελίδα” το Δημόσιο: πού και πότε θα γίνουν 13.583 προσλήψεις

Πότε και πού πρόκειται να γίνουν οι σχεδόν 14.000 προσλήψεις στο Δημόσιο;

Νέες προσλήψεις “υπόσχεται” η Κυβέρνηση στον στενό Δημόσιο τομέα μέσα στο 2014 σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας και του προγράμματος της κινητικότητας.

Οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2014 -το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2015- και θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Ήδη η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.

Οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, η στελέχωση ασφαλιστικών ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Υπενθυμίζεται ότι η πείρα μοριοδοτείται για την πρόσληψη (έως 420 μόρια) είτε αυτή αποκτήθηκε από τον ιδιωτικό τομέα είτε σε θέσεις εποχικού προσωπικού. Τα μεταπτυχιακά, ο βαθμός του τίτλου σπουδών και η γνώση ξένων γλωσσών κρίνουν τον διορισμό των υποψηφίων.

Η επιλογή του νέου προσωπικού θα γίνει με το σύστημα της «σειράς προτεραιότητας». Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι θα καταγραφούν σε πίνακα κατά φθίνουσα σειρά, ανάλογα με τα μόρια που αντιστοιχούν στο κάθε τυπικό προσόν τους

Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη μερίδα του λέοντος αποσπούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης. Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί – ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».

Διαβάστε πώς θα γίνουν 400 προσλήψεις στο Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.