Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο: πόσα ρίχτερ, μέχρι πού έγινε αισθητός

Πόσα ρίχτερ ήταν ο σεισμός που ταρακούνησε την Πελοπόννησο; Μέχρι πού έγινε αισθητός;

Αισθητός και στην Πάτρα έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις 06. 45 συγκεκριμένα, ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 120χλμ. ανατολικά της Σπάρτης, και 57 χλμ ανατολικά της Γέφυρας και 146 χλμ νότια της Αθήνας.Το εστιακό βάθος σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία εκτιμάται σε 80χλμ.

Τρία λεπτά μετά ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινσιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 120χλμ. ανατολικά της Σπάρτης, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου.

Ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα!

«Το επίκεντρο εντοπίζεται νότια του Αργολικού Κόλπου. Σεισμός ενδιάμεσου βάθους με μια εστία στα 80-85χλμ. Μάλλον πρόκειται για κλασσικό σεισμό αυτού του είδους και γι’ αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ισχυρούς και πολλούς μετασεισμούς και άρα αν απουσιάζουν δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ανώμαλη εξέλιξη. Ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Δεν μας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό.» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε πόσα ρίχτερ ο σεισμός μεταξύ Σπάρτης – Μήλου, τι φοβούνται οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό στη Σπάρτη και ποια η συγκλονιστική αποκάλυψη σεισμολόγου για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.