Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα με 5 απίθανους τρόπους

Πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα με 5 απίθανους τρόπους που είναι ένα δροσιστικό και απολαυστικό ρόφημα;

H λεμονάδα στην υγεία προσφέρει πολλά οφέλη. Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει κατακόρυφα, τα δροσιστικά ροφήματα αποτελούν απαραίτητη απόλαυση.

Και τι καλύτερο από παγωμένη σπιτική λεμονάδα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά! Δείτε πέντε απολαυστικές συνταγές που θα δώσουν στην λεμονάδα σας ξεχωριστή γεύση και δροσιά.

Λεμονάδα η παραδοσιακή

Υλικά:

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. ζεστό νερό

2 φλ. φρέσκος χυμός λεμόνι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό. Μπορείτε σε μια παραλλαγή να ανακατέψτε 1 λίτρο βραστό νερό, στυμμένα λεμόνια και 5-6 κ.σ. ζάχαρη και να τα αφήσετε να διαλυθούν. Φέτες λεμονιού μπορούν να προστεθούν για την τελική ώρα της ψύξης, μην το παρακάνετε όμως γιατί οι φέτες του λεμονιού μπορεί να πικρίσουν το μείγμα σας.

Λεμονάδα με σόδα και λίγη μέντα

Υλικά:

1 λίτρο νερό

2-3 λεμόνια (φλούδα και χυμός)

5 κ.σ. ζάχαρη

Λίγη ποσότητα σόδα

Κλαδάκι μέντα

Εκτέλεση:

Σιγοβράστε νερό μαζί με τη φλούδα από τα λεμόνια προκειμένου να απελευθερώσουν τα λεμόνια τα αρώματα και την γεύση τους. Αφού κρυώσει το μείγμα, ανακατέψτε τον χυμό από τα λεμόνια με 5 κουταλιές ζάχαρη και αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αραιώστε με σόδα και σερβίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και μια φέτα αγγουριού προαιρετικά. Εδώ η ισορροπία ξινών, πικρών και γλυκών γεύσεων είναι σχεδόν απόλυτη, με τη μέντα και το αγγούρι να προσφέρουν μια διακριτική γεύση καλοκαιριού, που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει.

Light λεμονάδα με κανέλα και στέβια

Υλικά:

2 μέτρια λεμόνια ή ένα μεγάλο

Νερό

1 ξυλάκι κανέλας

Μισή κουταλιά στέβια

Εκτέλεση:

Κόψτε και στύψτε τα λεμόνια στο ποτήρι! Προσοχή όμως, για να μην πέσουν μέσα ίνες και κουκούτσια βάλτε ένα σουρωτήρι πάνω στο ποτήρι. Γεμίστε το υπόλοιπο με νερό.

Κόψτε με το μαχαίρι το ξύλο κανέλας σε μακριές λωρίδες και βάλτε το αμέσως στη λεμονάδα για να την «ποτίσει» με τη μυρωδιά κανέλας και τέλος βάλτε στη μύτη του κουταλιού (του γλυκού) λίγο γλυκαντικό στέβια! Έτοιμο ένα ρόφημα δροσιστικό, γευστικό, υγιεινό και με ελάχιστες θερμίδες!

Λεμονάδα με αλάτι και δυόσμο

Υλικά:

2½ λεμόνια

50 gr λευκή ζάχαρη

570 ml κρύο νερό

1 πρέζα αλάτι

¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες

Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση:

Κόψτε ένα από τα λεμόνια σε κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του και τον χυμό των άλλων λεμονιών, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο από το νερό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αν το κρίνετε απαραίτητο προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.

Ρίξτε το μείγμα μέσα σε μια κανάτα και προσθέστε τις φέτες του αγγουριού και μερικά κλωναράκια δυόσμο. Στη συνέχεια βάλτε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε πάνω σε πάγο μαζί με μια φρέσκια φέτα αγγουριού και μερικά φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.

Γλυκιά λεμονάδα με μέλι και ροδόνερο

Υλικά:

200-250 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από 5-7 λεμόνια)

200 ml σιρόπι μελιού

250 ml παγωμένο νερό

½ -1 κουταλάκι γλυκού ροδόνερο

Παγάκια

Για το σιρόπι μελιού:

200 γρ. ψιλή ζάχαρη

150 γρ. ελαφρύ, λεπτόρευστο μέλι

240 ml νερό

Εκτέλεση:

Για το μέλι: Σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μ’ ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μέλι. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση, θα σχηματιστεί αφρός στην κορυφή. Αφαιρέστε τον με ένα κουτάλι και βγάλτε το κατσαρολάκι απ’ την φωτιά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς πριν το προσθέσετε στη λεμονάδα σας. Μπορείτε να κρατήσετε το σιρόπι μελιού στο ψυγείο, σε γυάλινο και καλά σκεπασμένο δοχείο, για 1 εβδομάδα.

Για την λεμονάδα: Σε μια κανάτα, προσθέστε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 200 ml από το σιρόπι μελιού, το παγωμένο νερό και το ροδόνερο κι ανακατέψτε καλά (εγώ χρησιμοποιώ το χερούλι μιας μακριάς ξύλινης κουτάλας για το ανακάτεμα). Προσθέστε λιγότερο ή περισσότερο σιρόπι αναλόγως το πόσο ξινά είναι τα λεμόνια σας.

Δείτε ποια είναι η δίαιτα λεμονιού που κάνει θραύση στο Hollywood.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.