Τάφος Αμφίπολης: τα νέα ευρήματα και τα σχόλια του διεθνή τύπου για το αρχαιολογικό “θρίλερ”

Τι ισχυρίζονται τα διεθνή ΜΜΕ για τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης;

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά, με στόχο την εύρεση της ταυτότητας του τάφου στην Αμφίπολη.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων στον τάφο της Αμφίπολης έχουν εξελιχθεί σε μείζονος σημασίας για τα διεθνή μέσα, τα οποία κάνουν και τα δικά τους σενάρια για την πατρότητα του τύμβου.

Άλλωστε, η αποκάλυψη ότι εντοπίσθηκε τρύπα σε τοίχο, τράβηξε και πάλι την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ.

Η τρύπα βρέθηκε στο μαρμάρινο τοίχο που χωρίζει τον προθάλαμο του τάφου της Αμφίπολης από τους δύο θαλάμους που ακολουθούν και σε απόσταση έξι μέτρων από την είσοδο του μνημείου. Η σύληση του τάφου είναι πιθανή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το οποίο κάνει αναφορά στην τρύπα που υπάρχει στον τοίχο, ενώ κάνει λόγο για σημάδια βίαιης εισόδου. Το NBC, το οποίο επίσης θεωρεί ότι ο τάφος έχει υποστεί φθορές από τυμβωρύχους, στηρίζει την άποψη αυτή γράφοντας ότι μέρος των ογκωδών λίθων που έκρυβαν την υπόγεια είσοδο λείπει, ενώ και από τις Σφίγγες, οι οποίες αρχικά είχαν ύψος δύο μέτρων, λείπουν τα κεφάλια και τα φτερά.

Η «Daily Mail», επικαλείται τα ίδια στοιχεία και επισημαίνει πως κοντά στις Σφίγγες οι αρχαιολόγοι βρήκαν τμήματα του μαρμάρινου λέοντα που αρχικά βρισκόταν στην κορυφή του αναχώματος, γεγονός που κατά τους ίδιους τους επιστήμονες δείχνει πως ο χώρος είχε σκαφτεί στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας και είχε υποστεί σημαντικές καταστροφές.

Τέλος, το «Discovery News» αναφέρεται σε σημάδια σύλησης παραθέτοντας προς επιβεβαίωση και φωτογραφία κάνοντας αναφορά στην παρουσία χώματος στον προθάλαμο, η οποία προκαλεί υποψία πως πριν από πολλά χρόνια επιδρομείς λεηλάτησαν τον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης.

Διαβάστε ποια η νέα αποκάλυψη στον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.