Πώς οι Γερμανοί θέλουν να “βάλουν χέρι” στον τάφο της Αμφίπολης

Ποιοι οι φόβοι για μεθόδευση των Γερμανών στον τάφο της Αμφίπολης;

Έντονη φαίνεται πως είναι η ανησυχία των πολιτών για ενδεχόμενη μεθόδευση των Γερμανών στον τάφο της Αμφίπολης, δεδομένου του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που παρουσιάζει ο τύμβος.

Έτσι λοιπόν, με μήνυμά της η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή εφιστά την προσοχή από την επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας στην Αμφίπολη των ευρημάτων του θολωτού τάφου που ερευνάται στην περιοχή, προκειμένου να προστατευτεί ο τύμβος από τους Γερμανούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ραχήλ Μακρή απευθυνόμενη προσωπικά στην Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων να διαφυλάξουν τα ευρήματα του τάφου της Αμφίπολης ακόμα και αν χρειαστεί να παραβούν τις εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά της η Ραχήλ Μακρή επισημαίνει “Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει. Επειδή οι πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους . Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους. Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς , αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους. Επειδή στην δανειακή σύμβαση , που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση , υπάρχουν εμπράγματες”.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις «οδηγίες» της κυρίας Μακρή καλεί τους αρχαιολόγους «σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

Διαβάστε τι φοβούνται οι αρχαιολόγοι για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.