Νέα δήλωση – βόμβα για τον τάφο της Αμφίπολης: “Μάλλον ανήκει στον…”

Ποιες οι εξελίξεις γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης;

Ταράζει τα “νερά” ο γνωστός και παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγος – ανθρωπολόγος Νίκολας Σόντερς, καθηγητής στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ο οποίος έχει τελείως διαφορετική άποψη για τον… φιλοξενούμενο στον τάφο της Αμφίπολης.

Ο εν λόγω καθηγητής λέει ότι αρχικά ο τάφος της Αμφίπολης μπορεί και να άρχισε να δημιουργείται για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, είναι άλλωστε γνωστό, λέει, ότι το άψυχο σώμα του Μακεδόνα στρατηλάτη είχε πάρει το δρόμο για τη Μακεδονία όταν το απέσπασαν οι Πτολεμαίοι για να το εναποθέσουν τελικά σε μαυσωλείο στην Αλεξάνδρεια.

Έτσι είναι πολύ πιθανό στον περίλαμπρο τάφο της Αμφίπολης, λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος ο Νίκολας Σόντερς, τελικά να ενταφιάστηκε ο ναύαρχος του Μακεδόνα στρατηλάτη Νέαρχος “Ίσως στον επικεφαλής του στόλου του, Νέαρχο; Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες αρχαιολόγοι μπορούν να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη. Εξάλλου συχνά αυτό που φαίνεται λογικό σε εμάς τους σύγχρονους ανθρώπους, δύο χιλιάδες χρόνια πριν να είχε μια αρκετά διαφορετική εξήγηση. Επομένως είναι πιθανό μέσα στον τάφο να βρίσκεται κάτι εντελώς αναπάντεχο!”

Πάντως, ο Νέαρχος θεωρείται από τους λίγους που θα μπορούσε να συνεχίσει την ανέγερση του μνημείου στην Αμφίπολη καθώς είχε την σχετική οικονομική επιφάνεια.

Δείτε απίστευτες φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.